Michiel Overes

Michiel Overes
Studie:
International Finance & Control
Onderneming: Vleesman

In december 2017 is het bedrijf “Vleesman” gestart. Normaal gaat er heel veel planning aan vooraf om een bedrijf te beginnen. Dit was bij Vleesman niet het geval. Op 29 november was er een idee, op 30 november was er een site én een Facebookpagina en op 1 december was Vleesman bij de Kamer van Koophandel voor een zakelijke inschrijving als eenmanszaak. De insteek was op dat moment om alleen het gerecht “Pulled Pork” te maken en te bezorgen bij de mensen thuis. In de tweede week van december groeide het assortiment al snel met gerechten zoals kip saté en kippenragout en nog enkele andere gerechten. De feestdagen waren voorbij, het is inmiddels al 2018... wat nu? Vleesman kon zoveel groter worden maar daar is tijd voor nodig. Het eerste kwartaal van 2018 is er vrij weinig activiteit geweest zodat er een goed plan van aanpak gemaakt kon worden. De zomer begint, Vleesman richt zich nu vooral op het maken van BBQ- pakketten. Geen kleine een-haps stukjes vlees, maar grote stukken vlees van 150 tot 180 gram, per vier verpakt. Dit sloeg aan bij de mensen en er werd veel en vaak besteld. Het eerste jaar van Vleesman was, voor een nog onbekend bedrijf, een groot succes. 

Maar in 2019 kwam er meer vraag voor producten die Vleesman op dat moment nog niet kon leveren. Catering op locatie is daar één van. Hoe jammer het ook was, dit was gewoon weg nog onmogelijk om klaar te spelen. Tot nu. Op dit moment is Vleesman aan het uitbreiden om ook op locatie zoveel mogelijk aan te kunnen bieden. Vleesman heeft nu mobiele keuken units die rekening houden met de wensen van cliënt. Show Cooking, zelf koken onder begeleiding, het kan allemaal! 

Voor een bedrijf dat begonnen is met alleen een oven en een fiets om te bezorgen, dat zich binnen twee jaar volledig heeft weten te transformeren naar een volwaardig catering bedrijf, is een prestatie waar Vleesman trots op mag zijn.