Wil jij jezelf specialiseren als professional in het onderwijs? Een onderwijsmaster is dé manier om jezelf verder te ontwikkelen en het onderwijs vooruit te brengen. Met een masteropleiding bij Fontys leg je het fundament om het onderwijs van morgen te verbeteren.

Met een onderwijsmaster specialiseer je jezelf in de richting van jouw keuze. Je kunt een master volgen in jouw vak om je eerstegraads lesbevoegdheid te halen. Maar je kunt ook kiezen voor een master die gericht is op de ontwikkelkansen van leerlingen, onderwijsinnovatie, leiderschap of het verbeteren van de kwaliteit van toetsing en beoordeling.

Wat je ambitie ook is, bij Fontys vind je de master die bij je past.

Waarom een onderwijsmaster bij Fontys Pro Educatie?

  • Persoonlijke aandacht
  • Regie over je eigen studie
  • Flexibiliteit qua inhoud en studieduur
  • Direct toepasbaar in jouw onderwijspraktijk

Open avond

Fontys organiseert het hele jaar door online voorlichtingen en open avonden. Wil je bericht van ons krijgen wanneer je je hiervoor kunt aanmelden? Laat dan je gegevens achter.

Houd me op de hoogte

Trots op onze masters

Nicolette ontwikkelde de 'Letterbak' als leeshulpmiddel voor kinderen. (Alumnus Master EN)

Lees hier het verhaal

Ella ontwikkelde het OriëntatieKeuzejaar voor leerlingen die nog twijfelen over een vervolgopleiding in het mbo. (Alumnus Master Leren en Innoveren)

Lees hier wat een OriëntatieKeuzejaar inhoudt

Maak je keuze uit onze onderwijsmasters

Master Leadership in Education

Bekijk deze master

Wil jij je als ervaren schoolleider professionaliseren tot masterniveau? Bereik je doel met de master Leadership in Education.

Master Leren & Innoveren

Bekijk deze master

Ben jij altijd bezig het onderwijs te vernieuwen? Met de master Leren & Innoveren leer je vernieuwingen in het onderwijs te initiëren, begeleiden en onderzoeken.

Master Educational Needs

Bekijk deze master

Is het jouw ambitie om de ontwikkelkansen voor jouw leerlingen te vergroten? Specialiseer je in allerlei facetten van gedrag, leren en begeleiden met de master Educational Needs.

Onderwijs Vakmasters

Bekijk masters

Wil je lesgeven in de bovenbouw van het havo/vwo of in het hbo? Haal je eerstegraads onderwijsbevoegdheid met een master in jouw vak.

Master Kunsteducatie

Bekijk deze master

Verdiep jouw kennis van kunst, cultuur en educatie met de master Kunsteducatie.

Master Toetsdeskundige

Bekijk deze master

Lijkt het jou leuk om organisaties te adviseren over complexe toets- en beoordelingsvraagstukken? Word expert met de master Toetsdeskundige.

Sport & Bewegings- onderwijs

Bekijk deze master

Een gefundeerde invloed uitoefenen op het sport- en bewegingsonderwijs? Dan is de master Sport & Bewegingsonderwijs jouw startpunt.

Twijfel over onderwijsmasters

Twijfel je welke master je wilt doen?

Vraag een gesprek aan met onze studieadviseur

Veelgestelde vragen

Fontys heeft een breed aanbod aan hbo-masteropleidingen gericht op het onderwijs.Je kunt bij ons terecht voor vakmasters, maar ook masters waarbij de focus ligt op leiderschap of innovatie. Kijk hier voor een compleet overzicht.  
De toelatingseisen zijn per master verschillend. Vraag ernaar bij de opleiding of bekijk de betreffende opleidingspagina.   

Een masteropleiding duurt één tot twee jaar. De duur en exacte invulling van een master verschilt per opleidingsvariant. Informatie hierover vind je op de desbetreffende opleidingspagina.  

  

Bij verschillende opleidingen binnen Fontys is het mogelijk om flexibel te studeren. Deze onderwijsvorm biedt jou als professional meer keuzevrijheid om te bepalen waar, wat en wanneer je studeert en is daarmee ook van invloed op het tempo waarmee jij de opleiding doorloopt.  

Veel opleidingen binnen Fontys zijTegemoetkomingen en subsidies voor (aankomende) lerarenn flexibel en geven je keuzevrijheid om te bepalen waar, wat en wanneer je studeert. Uiteraard is het volgen van een masteropleiding pittig en moet je dit niet onderschatten, maar met deze flexibiliteit geven we je de ruimte om zelf het tempo en de indeling van je studie aan te passen aan jouw persoonlijke situatie.  
De kosten van een master zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je opleidingsgeschiedenis. Met behulp van de collegegeldmeter bereken je je collegegeld.   

Er zijn verschillende subsidies, tegemoetkomingen en regelingen om je lerarenopleiding te kunnen financieren.

Tegemoetkomingen en subsidies voor (aankomende) leraren

Het grootste verschil tussen een hbo-master en een wo-master is dat een hbo-master meer gericht is op de praktijk. Je doet onderzoek naar een vraagstuk uit de praktijk en je leert vaardigheden die je meteen kunt toepassen. Een wo-master is meer gericht op theoretisch en wetenschappelijk onderzoek. Na afstuderen ontvang je bij beide masters de mastergraad. Bij de hbo-master mag je de titel Master (M) voeren gevolgd door het vakgebied en bij de wo-master krijg je de titel doctorandus (drs.), meester (mr.) of ingenieur (ir.). 

Locaties en contact