Alle kleuren van seksualiteit

Als het gaat over seksuele diversiteit komen verschillende termen langs, zoals sekse, gender en seksuele oriëntatie. Maar wat houdt het nu ook alweer allemaal in? En waarom is het als professional en ouder zo belangrijk om hier kennis over te hebben? In deze bijeenkomst kijken we naar de verschillende kleuren rondom seksualiteit met als doel om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken en in gesprek te gaan over normen, waarden en taboes.

Met wat meer kennis in de achterhoofd gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen en kijken we hoe het is om een andere kleur te tonen rondom seksualiteit. Gezamenlijk kijken we na hoe je dit onderwerp bespreekbaar kunt maken en wat zijn de do’s en dont’s in een gesprek. We doen dit op woensdag 17 maart bij Fontys Hogeschool Pedagogiek Den Bosch van 18.00-21.00 uur. De bijeenkomst is voor studenten, docenten, ouders en professionals. De bijeenkomst is gratis bij te wonen.

Judith Rijnbende is docent Fontys Hogeschool Pedagogiek, daarvoor was zij werkzaam in de jeugdzorg. Hier was seksualiteit met regelmaat een onderwerp van discussie. Luisa Decker is socioloog en docent bij Fontys Hogeschool Pedagogiek. Ze richt zich binnen de opleiding Pedagogiek als trainer en docent ook op het thema seksualiteit.

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van "de maand van de leuke seks". Neem ook een kijkje op de website www.maandvandeleukeseks.nl voor meer informatie en nog meer leuke bijeenkomsten en activiteiten.

17 maart 2020
18.00-21.00 uur
Frans Fransenstraat 15, 's-Hertogenbosch
Gebouw