Sprint naar content
Profiel
 
Sfeerafbeelding Fontys

Een mini-symposium met maximale impact voor de regio

Gezond leven. Veel mensen willen het, maar tegelijkertijd worstelen ze ermee. Niet voor niets staat gezonder leven elk jaar weer bovenaan ons lijstje met goede voornemens. Het is ook niet eenvoudig. Zeker niet met de grote hoeveelheid gezondheidsadviezen die goedbedoelende professionals in overvloed communiceren. Wat dat betreft biedt Positieve Gezondheid een uitkomst. Niet de adviezen, maar de mensen, met hun eigen veerkracht en eigen regie staan centraal. Zelf bepalen wat belangrijk is voor jouw gezondheid en wat je daarin zou willen veranderen.

Als gezond leven al moeilijk is, dan is gezondheid bevorderen al helemaal een uitdaging. Vele professionals zijn dagelijks bezig met het verbeteren en promoten van gezondheid. De diëtist begeleidt mensen naar gezonde eetgewoonten, de fysiotherapeut adviseert om oefeningen te doen en de coach laat je nadenken over wat je nu eigenlijk echt wilt. De vraag is dan hoe we in het groeiende gezondheidslandschap samen kunnen werken aan meer gezondheid.

Een ander uitdaging is dat een op de vier Nederlanders kampt met beperkte gezondheidsvaardigheden. Dit betekent dat zij moeite hebben met het vinden, begrijpen, beoordelen en gebruiken van informatie over gezondheid. Voor hen is gezond leven extra moeilijk. Ziektes als astma, COPD, diabetes, kanker, hart- en vaatziektes en psychische problemen komen bij deze mensen dan ook aanzienlijk vaker voor. Om iedereen een eerlijke kans te bieden op een gezond leven is het dus belangrijk dat professionals werken aan het verbeteren van gezondheidsvaardigheden.


Programma:

De bacheloropleiding Gezondheid van Fontys Hogeschool organiseert een mini-symposium over het bevorderen van een gezond leven. Centraal daarin staat hoe verschillende professionals en disciplines kunnen samenwerken aan meer gezondheid en hoe gezondheidsvaardigheden kunnen worden vergroot.

15.00 - 15.30 uur – Inloop met koffie en thee
15.30 - 15.45 uur – Welkom en inleiding op een gezond leven
15.45 - 16.15 uur – Jascha de Nooijer, 'hoogleraar interprofessioneel opleiden en leren' bij Maastricht University
16.15 - 16.45 uur – Anne-mie Sponselee, 'themaleider gezondheidsvaardigheden Fontys Centre of Expertise Health'
16.45 - 17.15 uur – Pauze
17.15 - 17.45 uur – Paneldiscussie over ‘samenwerken aan gezondheidsbevordering’
17.45 - 18.00 uur – Afsluiting
18.00 - 19.00 uur – Gezonde borrel

 

Symposium

Datum en tijd
27 juni 2023
15.30 - 18.00 uur
Adres
Tegelseweg 255, Venlo
Gebouw
Campus Venlo (W3)
Ruimte
Aula Fontys Venlo

Locatie

Tegelseweg 255, Venlo

Locatiekaart op adres: Tegelseweg 255, Venlo