Flexibel studeren

Sfeerafbeelding Fontys

Flexibel studeren, ook dat kan bij Fontys Pro

Binnen het deeltijdonderwijs van Fontys Pro zijn diverse opleidingen bezig met het flexibiliseren van hun aanbod. Dat betekent dat jij invloed kunt uitoefenen op de inrichting van je leertraject. Hierdoor sluit je opleiding maximaal aan op je individuele ambities en omstandigheden als professional.

Persoonlijk leertraject

Je geeft je persoonlijk leertraject vorm door samen met je studiecoach na te denken over onder andere:

Wat je leert: je kiest leerinhouden die zoveel mogelijk passen bij je werk en je eigen ambities.

Waar je leert: op school, op je werk of thuis.

Wanneer je leert: binnen je eigen tijdsplanning en in een volgorde die je past.

Hoe je leert: je kiest zelf leeractiviteiten: alleen, samen met medestudenten of deskundigen uit het vakgebied.

Werkervaring of eerder behaalde diploma’s?

Kan de opleiding worden verkort door werkervaring of diploma's die eerder zijn behaald? De kennis en vaardigheden die je als medewerker in de loop der tijd heeft opgedaan zijn minstens zo belangrijk.

Bij veel opleidingstrajecten zijn er mogelijkheden om een studie in te korten. Er wordt dan rekening gehouden met een Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Op grond van deze competenties (combinatie van kennis, houding en vaardigheden) kan men al in staat zijn in bepaalde rollen ook bijbehorende taken naar behoren uit te voeren. Bij de keuze voor een studie die aanverwant is aan eerder behaalde diploma’s of werkervaringen, kunnen bepaalde onderdelen van een nieuwe studie wellicht komen te vervallen.

Hoe gaat het in zijn werk

Of iemand in aanmerking komt voor vrijstellingen (valideren), wordt getoetst in een intake-assessment of geschiktheidsonderzoek. Meer informatie hierover is te vinden bij het instituut dat de opleiding aanbiedt.

Lees meer over valideren

Bekijk de opleidings mogelijkheden

Flexibilisering bij Fontys Pro is volop in ontwikkeling. Opleidingen gaan verschillend om met de invulling van je persoonlijk leertraject. Informeer daarom bij de deeltijdopleiding van je interesse naar de manier waarop zij flexibel onderwijs aanbieden. Kijk daarvoor op de opleidingspagina van onze hbo-opleidingen of neem contact op voor meer informatie.

Dit zijn onze flexibele deeltijdopleidingen:

Opleidingen zoeken

{{items.length}} opleidingen gevonden

Ervaring van een deeltijdstudent

Jolijt Voerman was toe aan meer diepgang en uitdaging in haar werk als docent. Ze vindt dat een goede docent zich moet blijven ontwikkelen en een studie is daarbij volgens haar erg belangrijk. Daarom is ze in deeltijd Master SEN aan Fontys Hogescholen gaan volgen. In deze video vertelt ze hoe het haar afgaat om de balans tussen werken, studie privé te vinden.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.