Sprint naar content
Profiel
Met een smile de werkdag starten.. anderen écht helpen, er voor ze zijn, het leven aangenamer maken. Dankbaar werk met aandacht voor persoonlijke groei. In een veelzijdig vakgebied, zowel medisch, technisch als psychisch. Dat is werken in de zorg.

In de zorg werken dappere en heldhaftige mensen. Mensen die echt iets willen betekenen voor anderen. Via onze zorgopleidingen kun je deze betekenis geven, door je bachelor of associatie degree te halen. Bekijk de opleidingsmogelijkheden en plan direct een persoonlijk adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze die past bij jouw ambities.

Bij Fontys Pro Zorg

 • Kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod op maat;
 • Werk je aan je professionaliteit;
 • Zijn docenten stimulerend, verbindend, deskundig en betrokken;
 • Sluit je studie direct aan bij de onderwijspraktijk.

Online voorlichtingen

De eerstvolgende online voorlichtingen vinden plaats in het voorjaar. De data volgen binnenkort. Wil je bericht van ons krijgen wanneer je je kunt aanmelden? Laat dan je gegevens achter. De online voorlichtingen bestaan uit presentaties en het is mogelijk om live vragen te stellen aan docenten en studenten. Hiermee helpen we je als je nog twijfelt over je keuze voor een opleiding.

Houd me op de hoogte
 • Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij de betreffende opleiding. Scroll naar beneden om de opleidingen te bezoeken.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Sandra, Olga en Remco gingen jou voor..

en maakten een switch naar de zorg

HBO Verpleegkunde

Bekijk opleiding

Lijkt het je interessant om in complexe situaties de zorg te regelen die een patiënt of cliënt nodig heeft? Volg dan de opleiding Verpleegkunde.

 • Locatie Eindhoven
 • Vierjarige bacheloropleiding
 • Mogelijk in deeltijd, voltijd en duaal

AD Zorg en Technologie

Bekijk opleiding

Lijkt het je leuk om verbinding te leggen tussen zorg én techniek. En te helpen, adviseren en innoveren bij de toepassing van technologie in de zorg? Volg dan de opleiding Zorg en Technologie.

 • Locatie Eindhoven
 • Tweejarige associate degree opleiding
 • Mogelijk in deeltijd en duaal
 

HBO Verpleegkunde: Veelgestelde vragen

De deeltijd opleiding Verpleegkunde is een omvangrijke opleiding. Het vraagt een investering van je in aandacht en tijd. Veel studenten combineren de opleiding met een baan. Je gaat 1 avond en 1 dag naar school. Daarbij lijkt tot 24 uur werken goed te combineren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Maar ook onder bepaalde persoonlijke omstandigheden denken we graag flexibel met je mee over hoe je toch deze studie kunt volgen.
Wekelijks betreft het geplande onderwijs ongeveer 12 uur. Naast deze 12 uur wordt ongeveer 12 tot 16 uur zelfstudie verwacht. Dit is gemiddeld genomen en verschilt per student.
De uren die je naast het volgen van de deeltijd opleiding Verpleegkunde kunt werken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je thuissituatie, de zwaarte van je baan, hoe makkelijk je kunt studeren en hoe flexibel je baan is. Tot 24 uur werken lijkt voor veel studenten goed te combineren. Als je meer werkt lijkt het vaak lastiger te worden. Dit is gemiddeld genomen en verschilt per student.
De deeltijd opleiding Verpleegkunde duurt 4 jaar. Waarin je in het eerste jaar 8 weken stageloopt en in het tweede jaar 18 weken stageloopt.
Op de opleidingspagina van Verpleegkunde deeltijd zijn de kosten voor deze opleiding terug te vinden. Daar kun je zelf berekenen wat de kosten voor het volgen van deze opleiding voor jou zijn.
Het baanperspectief als verpleegkundige is erg gunstig. Je kunt bijna overal in de gezondheidszorg gaan werken. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, in de ouderenzorg, in een revalidatiecentrum, in de wijk, in de jeugdgezondheidszorg, gehandicaptenzorg of de psychiatrie.
Je hebt anderhalve dag in de week les, waarvan 1 dag en 1 avond. In hybride vorm, fysiek en op afstand.

 
 

AD Zorg en Technologie: Veelgestelde vragen

De deeltijd en duale variant van de opleiding Ad Zorg en Technologie zijn opgebouwd rondom de praktijk waar jij werkzaam bent. Deze sterke koppeling zorgt ervoor dat de inhoud van je opleiding direct te verbinden is aan de praktijk waar jij werkzaam bent. Met deze opzet en op basis van de studentervaringen tot nu toe, kan men dit goed combineren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Maar ook onder bepaalde persoonlijke omstandigheden denken we graag flexibel met je mee over hoe je toch deze studie kunt volgen.
Wekelijks betreft het geplande onderwijs ongeveer 12 uur. Naast deze 12 uur wordt ongeveer 8 tot 12 uur zelfstudie verwacht. Dit is gemiddeld genomen en verschilt per student.
Vanuit de opleiding Ad Zorg en Technologie vragen we je om minimaal 20 uur werkzaam te zijn in de context van zorg, welzijn of techniek.
De opleiding Ad Zorg en Technologie duurt twee aaneengesloten studiejaren, met daarin drie theorie modules, drie praktijkopdrachten en een half jaar afstuderen.
Op de opleidingspagina van de Ad Zorg en Technologie zijn de kosten voor deze opleiding terug te vinden. Daar kun je zelf berekenen wat de kosten voor het volgen van deze opleiding voor jou zijn.
Bij de opleiding Ad Zorg en Technologie wordt je opgeleid tot adviseur zorg en technologie. Hierbij kun je aan verschillende banen denken. Je zou zelfs als zelfstandige aan de slag kunnen. In de meerderheid van de gevallen werk je in een functie of rol op het snijvlak van zorg en technologie, waarbij je als inhoudelijk deskundige zorg draagt voor een betere integratie en toepassing van technologieën in de zorgpraktijk. Denk hierbij ook aan een specifieke expertrol op een verpleegafdeling of binnen een technieksetting.
Je hebt les op drie dagdelen verspreidt over de maandag en dinsdag. In hybride vorm, fysiek en op afstand.
 
Sfeerafbeelding Fontys

Het verhaal van Olga

Waarom ik de switch heb gemaakt naar de zorg? Omdat ik graag iets wil betekenen voor anderen, voor mensen die kwetsbaar zijn. Tot dit inzicht kwam ik nadat ik ging nadenken over wat ik echt belangrijk vond in het leven. Ik werkte als commercieel manager en in die functie had ik het niet meer naar mijn zin. Toen ik stopte met die baan, kreeg ik de rust om er echt bij stil te staan. En merkte ik dat ik eigenlijk al een jaar of 7 af en toe nadacht over een switch. Natuurlijk kwamen er wel twijfels om de hoek kijken, als ‘kan ik dit wel’ en ‘wil ik dit dan echt’? Maar de keuze was uiteindelijk vlot gemaakt.”

“Wat ik echt uit deze opleiding wil halen, is dat ik een passievolle en bekwame verpleegkundige word. Iemand die iets kan betekenen voor een ander, die echt contact kan maken met mensen. Ik leer graag verder door, zodat ik straks IC-verpleegkundige of ambulanceverpleegkundige kan worden. In die functies voorzie ik namelijk veel spanning en diversiteit, met elke dag weer nieuwe uitdagingen met andere mensen.

Sfeerafbeelding Fontys

Het verhaal van Sandra

Daar zat ik dan, thuis, na het faillissement van mijn werkgever. Dat was het punt waarop ik echt ging nadenken over mijn toekomst: wat wil ik nou? En wat voor werk wil ik de rest van mijn leven nog doen? Een vriendin vroeg me of ik een dag met haar wilde meelopen in de thuiszorg. Zij vond werken in de zorg namelijk echt bij mij passen.”

“Na het meelopen was ik direct verkocht! Al had ik wel enige twijfels: ik moest de schoolbanken weer in en dat met kleine kinderen thuis. Was privé, school en werk wel te combineren? Maar ik besefte dat ik nu op het punt stond om te kunnen switchen. Bovendien zou ik daarna een baan hebben voor de rest van mijn leven. Nu ik ben gestart, merk ik dat het goed gaat. Met name omdat mijn werkgever heel coulant is. Mijn opleiding is natuurlijk ook in zijn voordeel. Ik krijg tijd om te leren en het is fijn dat ik op het werk student mag zijn. De afwisseling van werk en studie vind ik erg prettig.”

“Ik kan nu elke dag iets betekenen voor mensen. Die glimlach die je krijgt van iemand die je hebt kunnen helpen door er gewoon even te zijn, is het mooiste dat je kunt krijgen. Of de dank van familie voor alle goede zorgen nadat iemand is overleden. Dat is zo waardevol. Ik zou een switch naar de zorg zeker iedereen aanraden. Het is zulk dankbaar werk en bovendien: werk in de zorg is er altijd.

Sfeerafbeelding Fontys

Het verhaal van Remco

“Al jaren riep ik tegen collega’s dat ik mijn kantoorbaan graag zou combineren met een actiever beroep. De helft van de week marketingplannen maken en de andere helft auto’s repareren of ramen lappen. Ik wilde achter mijn bureau vandaan, maar verlangde ook naar een baan waarin ik van waarde kan zijn voor anderen. Naast die sociale drijfveer wilde ik bovendien een andere kant van mezelf ontdekken. Waarom je hele werkende leven maar één ding doen?“

“Toch is er best wat tijd overheen gegaan voordat ik echt de stap waagde. Want leren naast mijn marketingbaan leek me te zwaar. Afgelopen jaar kwam Fontys met een duale opleiding verpleegkunde en kon ik leren en direct aan de slag in de zorg. Toen kwam alles in een stroomversnelling.”

“Ik werk nu als leerling in de wijkverpleging. De combinatie van werken en leren is fijn. De weken zijn afwisselend en als ik ’s morgens lees over hartfalen, kan ik dat ’s middags in de wijk al zien bij een cliënt. Daar leer ik veel van. Tegelijkertijd is het programma best pittig. Ik wil mijn werk goed doen, mijn lessen voorbereiden en er zijn voor mijn gezin, familie en vrienden. Dat is een voortdurende worsteling met de tijd. Gelukkig zitten mijn medestudenten in dezelfde situatie. Ervaringen delen helpt enorm.”

“Werken in de wijkverpleging is ontzettend leuk. Eigenlijk zou ik al niet anders meer willen. We worden overal met open armen ontvangen en ik voel me echt van nut. Precies waarvoor ik het doe. De combinatie van sociale en verpleegkundige vaardigheden komen hier mooi samen. Voorlopig zit ik hier op mijn plek, maar er is overal in de zorg een enorm tekort dus straks kan ik met mijn diploma overal aan de bak.”


Locaties en contact

Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid Eindhoven

Ds.Th. Fliednerstraat 2
08850 77022
fhmg-stip@fontys.nl