Na de opleiding

Voorbeelden van functies zijn:

Openbaar accountant

Je werkt voor een accountantskantoor of je hebt je eigen kantoor. Waarschijnlijk werk je voornamelijk voor Nederlandse klanten, maar zeker bij de grote accountantskantoren kun je voor een buitenlandse vestiging werken. Ook kun je als freelancer aan de slag. Dit geeft je vrijheid en je ziet heel veel verschillende bedrijven.

Overheidsaccountant of intern accountant

Je bent als accountant in dienst van grote ondernemingen, instellingen en de overheid. Je adviseert en controleert de verschillende afdelingen of vestigingen. Je hebt als het ware één klant en dat is je eigen werkgever.

Accountant in business

Chief Financial Officer (cfo) van een grote onderneming of financieel directeur. Je werkt dan niet meer als accountant, maar gebruikt wel dagelijks de kennis die je als accountant hebt opgedaan. Je ervaring als accountant is een perfecte voorbereiding op een uitdagende carrière in het bedrijfsleven.

Bron: www.accountantworden.nl

Arbeidsmarktperspectief

De arbeidsmarkt ziet er gunstig uit voor accountants en er is nog steeds vraag naar financieel specialisten. De perspectieven voor accountants op de langere termijn zien er ook goed uit.

Werk en beloning

Wil je meer weten rondom werk en beloning van een accountant? Bekijk het beloningsonderzoek accountancy.

Twee vrouwen in een kantooromgeving