Toelatingseisen

Bij aanvang vindt er altijd een intakegesprek plaats met de deeltijdcoördinator van de opleiding. Tijdens het instroomgesprek bespreek je werkervaring, diploma’s en motivatie.

Havo/vwo

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of m&o of be + wiA of wiB
EM
NG ec of m&o of be
NT

Werkervaring

De werkomgeving en werkervaring spelen een belangrijke rol bij de verwerving van de opleidingscompetenties. Wil je met deze opleiding starten? Dan is het belangrijk dat je al in het vakgebied werkzaam bent. Zo pas je meteen je geleerde kennis toe in de praktijk, dus op je werk. Heb je vragen over je werkervaring? Bespreek dit zo vroeg mogelijk met de deeltijdcoördinator. Maak een afspraak via fontyspro-economie@fontys.nl.

Mbo-diploma

Met een mbo-achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo-opleiding te kunnen starten. Hoewel elk diploma op niveau 4 recht geeft op toelating, sluiten bepaalde vooropleidingen beter aan dan andere. Kijk voor meer informatie op: doorstroom mbo naar hbo.

Hbo-diploma

Je ambieert een financiële carrière, maar bent opgeleid tot bijvoorbeeld marketeer, juridisch medewerker, fiscalist, psycholoog of docent. Of je werkt al in een financiële functie, maar bent in bezit van een ander hbo diploma. Klik hier voor meer informatie over het schakeltraject accountancy & controlling van onze hogeschool in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact op, om je diploma te laten waarderen.

21 jaar en ouder en niet de juiste vooropleiding?

Het is mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Kijk hier voor meer informatie.

Vrijstellingen

Het is mogelijk om voor deze opleiding in aanmerking komen voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde studieonderdelen, diploma’s of certificaten. Hiertoe kun je een verzoek indienen bij de examencommissie. Meer informatie over de kaders en over het aanvragen van vrijstellingen vind je in het vrijstellingenbeleid.

Vragen?

Secretariaat Financieel Management
08850 82200
fontyspro-economie@fontys.nl

Je wil accountant of controller worden en bent al in het bezit van een andere bachelor?
Je kunt in deeltijd meteen het schakeltraject Accountancy en Controlling volgen >>