Christof Peeters

Beroepsmatige achtergrond gezondheidszorg

Christof heeft gewekt op de Spoedeisende Hulp van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis te Aalst, later als Offshore verpleegkundige voor Interservices en hij werkt nu als Ambulanceverpleegkundige voor de RAV Brabant Midden-West-Noord, wat hij met veel passie doet. De acute zorg is waar zijn hart ligt.
Als verpleegkundig specialist acute zorg is hij o.a. lid van expertgroepen voor: het ontwikkelen van landelijke protocollen voor de ambulancezorg; “Bekwaam in je vak” (ambulanceverpleegkundigen); “Organisatie van spoedzorg in de verloskundige keten”; expertgroep “Interne Geneeskunde LPA8”.

Beroepsmatige achtergrond onderwijs

Sinds 2012 werkt Christof als docent bij onze opleiding. Hij is vakdocent klinisch handelen en verzorgt de bijscholing ‘Klinisch Redeneren voor Verpleegkundig Specialisten’ voor onze alumni. Ook in het onderwijs neemt hij deel aan projectgroepen, zoals het surfproject digitaal toetsen van Klinisch Redeneren MANP. Verder is hij bestuurslid voor de alumnivereniging van de Fontys MANP opleiding.

Publicaties

Peeters et all Digital Script Concordance Test for Clinical Reasoning. In: Kalz,M.,Ras,E. (eds) CAA 2014. CCIS, V (439), pp. 138-144. Springer International Publishing Switserland.

Sfeerafbeelding Fontys