Netty van Os

Beroepsmatige achtergrond in de gezondheidszorg

Netty is opgeleid tot verpleegkundige in het VUMC in Amsterdam en docent Gezondheidszorgonderwijs aan de HAN in Nijmegen. Werkend als verpleegkundedocent bij Fontys ontstond de behoefte aan verbreding wat leidde tot de master Gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Maastricht. Naast haar werk in het onderwijs was zij betrokken bij de opzet van ‘De Jeugdzaak’ in de jeugdgezondheidszorg en participeerde zij in onderzoek binnen de jeugdgezondheidszorg.

Beroepsmatige achtergrond onderwijs

Netty werkt al zo’n vijfentwintig jaar in het gezondheidszorgonderwijs. Vanaf 2005 is zij als docent betrokken bij de opleiding tot Praktijkondersteuner (POH), waarvoor zij ook mede het curriculum heeft ontwikkeld. Sinds zeven jaar is zij teamlid van de Masteropleiding Advanced Nursing Practice. Binnen deze opleiding is zij coördinator en docent voor de onderwijslijn Verpleegkundige Leiderschap, studiecoach in het praktijkleren en begeleider van afstudeeronderzoeken. Verder is zij lid van de Werkveldadviesraad de MANP-opleiding en de Opleidingscommissie en maakt zij deel uit van het platform Partner in Leren van FHMG.

Publicaties

Evaluatierapport Richtlijn adviescommissie (RAC) van de JGZ (2010).

De Werkplek van de Verpleegkundige; onderzoek naar werkplekcriteria welke arbeidstevredenheid en individuele professionalisering van verpleegkundigen bevorderen (2005).

Sfeerafbeelding Fontys