Waarom deze opleiding

Flexibel onderwijs

Iedereen is anders. Daarom bieden we je een gepersonaliseerd leertraject. Dit betekent:

  • Dat je opdrachten maakt op basis van je eigen ervaringen in de praktijk, waardoor je theorie meteen toepast in de praktijk (flexibiliteit in inhoud)
  • Dat je kunt kiezen op welke wijze je leert; denk hierbij aan de keuze tussen het doornemen van een e-learning, het lezen van een handboek of het bekijken van videomateriaal (flexibiliteit in vorm).
  • Dat je aantoonbare kennis, vaardigheden en werkervaringen uit eerdere opleidingen en/of functies mee kunt meenemen waardoor je leertraject wordt ingekort (flexibiliteit in tijd); zie ook vrijstellingen.
  • Dat je vrijheid hebt in het bewijsmateriaal dat je in je portfolio verzamelt ter onderbouwing van je leeruitkomsten (leerwegonafhankelijke toetsing).

Natuurlijk krijg je bij de invulling van je persoonlijk leertraject ondersteuning van je docent/ coach.


Innovatieve faciliteiten en hulpmiddelen

In het onderwijs wordt gebruikt gemaakt van moderne digitale en technologische leermiddelen en je wordt gestimuleerd om gebruik te maken van technologie voor het aantonen van je leeruitkomsten. We stellen hiervoor onze moderne onderwijsfaciliteiten ter beschikking, zoals de (e-)mediatheek, skills labs, explore labs (Virtual Reality), een digitaal sociaal leerplatform (Canvas), een digitaal portfolio, een e-learning platform (ETZLeerplein) en MyMediaSite (video-kennisclips).