Be Googled - SEO - Google Ads - Google Analytics

• Over de workshop
  • Voor wie is deze workshop
  • Praktische informatie

Beter scoren in Google? In deze serie van 3 trainingen verkrijg je inzicht in zoekmachineoptimalisatie (SEO), adverteren in Google (Ads) en webstatistieken (Google Analytics). Een praktische leergang waarin we aan de slag gaan met ingebrachte websites en cases van de deelnemers. De trainingen zijn ook los te volgen.

Aanbieding: bij inschrijving voor de hele serie ontvang je 50,- korting op de totaaprijs!

Zoekmachines bepalen de manier waarop we ons door de digitale wereld bewegen. Google is hierin veruit de belangrijkste met een marktaandeel van ongeveer 95% in Nederland. Door goed te ranken in Google kun je dus een enorm publiek bereiken. Zeven van de tien
Google- gebruikers kijkt niet verder dan de eerste vier zoekresultaten. Het optimaliseren van je website om bovenaan die ranking te komen is daarom een must.

In de workshop SEO leer je hoe je je website beter vindbaar maakt voor zoekmachines, zodat (potentiële) klanten je makkelijker kunnen vinden. Welke zoekwoorden moet jij gebruiken? En hoe moet je zorgen dat je vindbaar bent voor deze zoekwoorden? Je zult leren dat de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website valt of staat door vier belangrijke pilaren:

• de techniek
  • de content
  • linkbuilding
  • social media

Daarom is het onmisbaar om een brede kennis van SEO te ontwikkelen en de juiste strategie te bepalen.

De workshop Google Ads (SEA) geeft je praktisch inzicht in het beter zichtbaar maken van je websites, het gaat hier over de zichtbaarheid en vindbaarheid via Google Ads. Concreet wordt duidelijk hoe je een campagne kunt starten en kunt optimaliseren, om zo effectief online klanten te bereiken.

Google Analytics, (GA) is dé tool om inzicht te krijgen over de bezoekers van je website en hun gedrag. Door de statistische gegevens op een effectieve wijze te analyseren kun je hierop inspelen om zo je online marketingdoelen te verhogen. Maar hoe zet je deze tool effectief in? In de workshop Google Analytics verkrijg je praktisch inzicht in de meest belangrijke rapporten van je webstatistieken. Concreet wordt aangedragen hoe en welke statistieken je dient te analyseren, zodat je opgedane inzichten direct kunt toepassen in het verhogen van de conversie van je website.

De workshop SEO is bedoeld voor iedereen die professioneel met SEO aan de slag wil gaan.

De workshop Ads is geschikt voor professionals die vanuit praktisch oogpunt meer inzicht wensen te verkrijgen in Google Ads. Dit om het rendement en de effectiviteit van de Google Ads campagne te vergroten. Voorkennis van Google Ads is niet noodzakelijk.

De workshop Analytics is geschikt voor professionals die vanuit praktisch oogpunt meer inzicht wensen te verkrijgen in Google Analytics. Voorkennis van Google Analytics is niet noodzakelijk.

Melchior van Velzen heeft een brede ervaring bij zowel het bedrijfsleven als in het onderwijs voor wat betreft online communicatie en online marketing. Als freelancer ontwikkelt en optimaliseert hij online strategieën en content voor een breed scala aan opdrachtgevers. Als hoofd marketing en communicatie heeft hij onder andere gewerkt voor Het Zuidelijk Toneel, ROC Rivor en Merces. Als docent onder andere gewerkt voor Saxion, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Fontys

Plaats en tijd

De workshops vinden plaats bij Fontys Hogeschool Communicatie, Rachelsmolen 1, 5612 MA te Eindhoven van 18.00 uur - 21.30 uur.

12 december 2019: SEO
19 december 2019: Ads
9 januari 2020: Analytics

Je kunt je tot een week voor de start van de workshop inschrijven.

Start workshop

De workshop start bij minimaal 6 deelnemers.

700 euro (BTW vrijgesteld, inclusief drankjes en versnapering)

Startdata

Cursusniveau
HBO