Bedrijfsmanagement MKB (deeltijd)

  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

De hbo-bacheloropleiding Bedrijfsmanagement MKB (BMKB) is een differentiatie van Technische Bedrijfskunde. BMKB bereidt je voor op managementfuncties, met name in het midden- en kleinbedrijf. Je leert hoe processen met elkaar samenhangen, zowel in productiebedrijven en handelsbedrijven als in organisaties in de zakelijke dienstverlening. Daarnaast leer je het managen van een bedrijf ook tijdens de praktijkopdrachten. Hierdoor word je goed voorbereid op je toekomstige functie waarin je het overzicht houdt over alle processen binnen de organisatie. Want juist het Midden- en Kleinbedrijf is op zoek naar  'allround' professionals. Met een goede bedrijfsvoering zal het MKB zo de motor van de Nederlandse economie blijven.

Waarom deze opleiding

Je leert werken en leren in het hoger beroepsonderwijs met specifieke kenmerken als: zelfstandigheid, werken in projecten, verantwoordelijkheid afleggen aan de groep. Je zet ook de eerste stappen naar abstract leren denken. In de eerste jaren lopen inzicht krijgen, ontwerpen, plannen, communiceren en professioneel handelen door alle projecten en/of lesprogramma’s heen. We leren je leidinggeven en samenwerken. Die zijn belangrijk voor een succesvolle bedrijfsmanager. Natuurlijk is er in aanvang veel begeleiding, maar naarmate je studie vordert, opereer je steeds zelfstandiger. Je krijgt een studieloopbaanbegeleider toegewezen die gedurende je hele studie je aanspreekpunt is.

Voor wie is deze opleiding

Bedrijfsmanagement MKB is een brede opleiding. Je hebt vier jaar om de bedrijfsprocessen te leren kennen en aan te sturen. Tijdens je studie kun je nog aangeven in welke richting je je wilt ontwikkelen. Daarom verwachten wij van jou een ondernemende en praktische houding. Daarnaast ben je bereid om zowel zelfstandig als in groepen te werken. Je maakt je de theorie en de praktijk eigen om uiteindelijk aan de slag te gaan in een breed beroepenveld van MKB-bedrijven of om je eigen bedrijf te starten.

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Technische Bedrijfskunde

Bedrijfsmanagement MKB is een differentiatie van Bachelor Technische Bedrijfskunde en leidt op tot de graad Bachelor of Science.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiA of wiB wiA of wiB
EM
NG
NT