Bedrijfsvoering in zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening

• 5 maanden
  • 01-09-2022
  • Eindhoven
  • € 2.927 (BTW vrijgesteld)
Wil je grip op de bedrijfsvoering? Dan is deze cursus Bedrijfsvoering in zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening wat voor jou! Doordat je inzicht krijgt in de bedrijfsvoering van je eigen organisatie, krijg je meer regie en kun je goed inspelen op ontwikkelingen die de bedrijfsvoering raken.

Over de cursus

De veranderingen in de sectoren zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening zorgen voor steeds hogere eisen aan de bedrijfsvoering. Beleidsdoelen van organisatie worden steeds belangrijker, evenals sturen op kosten en jaarplannen én het afstemmen van vraag en aanbod van zorg.

In deze cursus Bedrijfsvoering in zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening kruip je in de rol van manager bedrijfsvoering en leer je de belangrijkste aspecten hiervan. Deze inzichten pas je meteen toe voor je eigen organisatie.

Voor wie?

Deze cursus Bedrijfsvoering in zorg, welzijn en dienstverlening is er speciaal voor professionals die werkzaam zijn in de branche zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening.

Toelatingseisen

• Je hebt relevante werkervaring in zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening
  • Je hebt toegang tot informatie over bedrijfsvoering binnen je eigen organisatie
  • Je beschikt over mbo-niveau 4, hbo-propedeuse of hbo-getuigschrift
  • Je kunt een werkgeversverklaring overleggen

Indien nodig plannen we met jou een intakegesprek.

Door de kleinschaligheid van de opleiding ontstaat er meteen vanaf het begin een hechte band

Inhoud en opbouw

De hoofdonderdelen van deze cursus bestaan uit:

Evalueren en verbeteren van beleidsdoelen
Thema’s: missie, visie en strategie, relevante interne en externe ontwikkelingen, jaarplan van de eigen organisatie eenheid, meten en bijsturen van beleidsdoelen.

Vaststellen van de benodigde financiële middelen (begroting) en bijsturen

Thema’s: begrotingscyslus, begroting, inkomsten en uitgaven, kostenplaatsen en kostensoorten, monitoren van de realisatie en bijsturen op basis daarvan.

Afstemmen van vraag en aanbod (capaciteitsmanagement)
Thema’s: huidige zorgvraag en capaciteit, verwachte zorgvraag en capaciteit in de toekomst, optimale afstemming gedurende het jaar, modellen om te komen tot capaciteitsplanning, omgaan met pieken en dalen, HRM-beleid, roostersystematieken.

De cursus Bedrijfsvoering duurt 5 maanden en bestaat uit 14 bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. Je komt met andere professionals uit de praktijk bij elkaar voor theorie en het uitwisselingen van kennis en ervaring. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren docent.
Na afronding van de cursus ontvang je het cursuscertificaat ‘Bedrijfsvoering in zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening’.

Meerwaarde

Na afronding van deze cursus heb je zodanig inzicht in de bedrijfsvoering van je eigen organisatie, dat je veel meer regie krijgt (en neemt). Daarbij kun je anticiperen op ontwikkelingen - binnen en buiten de organisatie - die invloed hebben op de bedrijfsvoering.

Praktische info

Opleidingstype
€ 2.927 (BTW vrijgesteld)
Studieduur
5 maanden
Startmoment(en)
01-09-2022
Wil je graag een gesprek met iemand van de cursus Bedrijfsvoering in zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening? Dat kan. Stuur een mail naar Juriën van den Broek. Hij neemt dan contact met je op.

Heb je een specifieke leervraag voor jouw school of organisatie? Fontys biedt op maat gemaakte trajecten aan die zijn afgestemd op jouw scholingsbehoeften. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

Startdata

Incompany

Deze cursus is ook incompany te organiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met docent Juriën.