Cross-over professionals

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Data en locatie

Fontys Pedagogiek en Kennisnetwerk SJS organiseren het uitwisselingsproject Cross-over professionals. Het cross-over project met professionals die met jeugd werken zoekt nieuwe deelnemers. Wil jij wel eens meelopen met een collega-professional in een andere organisatie? Zie jij de meerwaarde van begeleide intervisiegesprekken met professionals buiten je eigen organisatie? Meld je dan aan voor ontmoetingen in de periode september tot en met december 2020.

Wat vragen we? We vragen je een eenmalige symbolische bijdrage van 150 euro per persoon. We investeren in je, bijvoorbeeld met de begeleide intervisie. Daarom start je deelname met een ‘contracteringsgesprek’ en evalueren we tussentijds en na afloop. De 5 intervisiesessies worden op een vast moment gepland.

Als koppel spreek je af welke twee dagdelen per maand je bij elkaar meeloopt, en dat zes maanden lang. Letterlijk met het werk dat er dan gedaan wordt. Zo leren jullie elkaars werk kennen in de dagelijkse praktijk en wissel je ervaringen, suggesties uit en geef je elkaar feedback. De minimale tijdsbesteding bestaat dus uit deze twee momenten in de maand, samen met een intervisiegesprek per maand. Jullie krijgen als koppel vooraf enkele ‘opdrachten/vragen’ mee. Je wisselt elke maand van partner zodat je veel van de praktijk te zien krijgt.

Door het met elkaar meelopen en intervisie krijg je inzicht  in elkaars werk en werkprocessen, én begrip voor elkaars professie. Je ontdekt overeenkomsten, verschillen en prikkelt je stil te staan bij waarom je je werk doet, zoals je het doet.

Je werkt als professional in een organisatie die met jeugd te maken heeft. Of het nu onderwijs, overheid, toegang, gezondheidszorg, zorg, welzijn, sport, politie, kinderopvang of een andere organisatie is. Ben je een hbo-geschoolde jeugdprofessionals (die bijvoorbeeld werkt als: jongerenwerkers, toegangsprofessionals, VT-professionals, schoolmaatschappelijk werkers, docent, ambulant professional bij een jeugdhulpaanbieder) dan ben je van harte welkom om mee te doen aan de cross-over professionals. Je gaat de cross-over aan voor de periode september – december 2020.
De cross-over professionals loopt van de periode september – december 2020. Je loopt vijf maanden lang twee dagdelen per maand bij elkaar mee. Je werkt dus op elkaars werkplek. Daarnaast volg je iedere maand samen begeleide intervisie; met de acht professionals die aan de cross-over meedoen. Intervisie wordt begeleid door Fontys Hogescholen en is niet vrijblijvend. De intervisies vinden online plaats via MS Teams. De intervisie-bijeenkomsten vinden plaats van 9.00 - 11.00 uur op:
* 16 september 2020
* 7 oktober 2020
* 2 november 2020
* 25 november 2020
* 16 december 2020
Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 199,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
3 maanden
Lesplaats(en)
Online (MS Teams)
Startmoment(en)
16-09-2020
Studiebelasting
2 meeloopdagdelen per maand en 5 intervisiebijeenkomsten van 2 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Het traineeprogramma Cross-over is SKJ geaccrediteerd (8 punten).

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

008850-77066
pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl