Sprint naar content
Profiel

Cross-over staf en management

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Data en locatie

Fontys Pedagogiek en Kennisnetwerk SJS organiseren het uitwisselingsproject Cross-over staf en management. Het succesvolle cross-over project breidt uit. Ben je nieuwsgierig naar andere organisaties in het jeugddomein en wil je een periode kennismaken met een collega? Meld je dan aan en volg samen cross-overintervisie.

Je start je deelname met een ‘contracteringsgesprek’, we evalueren deze tussentijds en na afloop. De 5 intervisiesessies worden op een vast moment gepland.

Als koppel spreek je af wanneer je elkaar ontmoet en wat je dan gaat doen. Het uitgangspunt is dat je meeloopt, met elkaars lopende werk, maar ook tijd maakt voor gesprekken, kennismaking, uitwisseling. De minimale tijdsbesteding bestaat uit twee momenten in de maand.  Met elkaar meelopen doe je het liefst een dagdeel, om echt iets van elkaars werk mee te krijgen. Je ontmoet elkaar als koppel de ene keer bij de een, de keer erna bij de ander. Je wisselt elke maand van partner zodat je veel van de praktijk te zien krijgt. De koppels krijgen vooraf enkele ‘opdrachten/vragen’ mee. Door het met elkaar meelopen en intervisie krijg je inzicht  in elkaars werk en werkprocessen, én begrip voor elkaars professie.
Je werkt in een staf- of managementrol in een organisatie die met jeugd te maken heeft.  Of het nu onderwijs, overheid, toegang, gezondheidszorg, zorg, welzijn, sport, politie, kinderopvang, etc is. Je gaat de cross-over aan voor een periode van 5 maanden.
In de cross-over staf en management loop je vijf maanden lang twee dagdelen per maand bij elkaar mee. Je werkt dus op elkaars werkplek. Daarnaast volg je iedere maand begeleide intervisie; samen met de professionals die aan de cross-over meedoen. Intervisie wordt begeleid door Fontys Hogescholen en is niet vrijblijvend. De intervisies vinden deels online plaats via MS Teams en deels op locatie omgeving Tilburg en Den Bosch. De intervisie-bijeenkomsten vinden plaats 9.00 - 11.00 uur.
Cursusniveau
Cursus
Lesplaats(en)
Deel online MS Teams en deels op locatie omgeving Tilburg en Den Bosch
Studiebelasting
2 meeloopdagdelen per maand en 5 intervisiebijeenkomsten van 2 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

08850-86156
pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl

Het traineeprogramma Cross-over is SKJ geaccrediteerd (8 punten).

Sfeerafbeelding Fontys

Quote van een oud-cursist

Tijdens het cross-over traject heb ik met drie collega’s uit het werkveld mee mogen lopen. Ik ben onder andere bij gezinnen thuis geweest, heb leerlingbesprekingen bijgewoond, jongeren ontmoet en trainingen voor nieuwe medewerkers. Bij die training voor nieuwe medewerkers kon ik met mijn didactische achtergrond feedback geven over de opbouw van de training. Op andere momenten heb ik vooral geleerd en gezien wat een betrokkenheid alle collega’s hebben bij de mensen die ze begeleiden. Ik vond het bijzonder dat mensen mij in hun huis welkom heetten en zich kwetsbaar op durfden te stellen waar ik, als buitenstaander, bij was. Ik heb gezien dat het werken met kinderen, jongeren en gezinnen er echt toe doet, en dat het begint bij oprecht contact.