Cross-over staf en management

• Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Data en locatie

Fontys Pedagogiek en Kennisnetwerk SJS organiseren het uitwisselingsproject Cross-over staf en management. Het succesvolle cross-over project breidt uit. Ben je nieuwsgierig naar andere organisaties in het jeugddomein en wil je een periode kennismaken met een collega? Meld je dan aan voor ontmoetingen in de periode november tot april, en volg samen cross-overintervisie.

Wat vragen we? We vragen je een eenmalige symbolische bijdrage van 150 euro per persoon. We investeren in je, bijvoorbeeld met de begeleide intervisie. Daarom start je deelname met een ‘contracteringsgesprek’ en evalueren we tussentijds en na afloop. De 5 intervisiesessies worden op een vast moment gepland en duren 2½ uur.

Als koppel spreek je af wanneer je elkaar ontmoet en wat je dan gaat doen. Het uitgangspunt is dat je meeloopt, met elkaars lopende werk, maar ook tijd maakt voor gesprekken, kennismaking, uitwisseling. De minimale tijdsbesteding bestaat uit twee momenten in de maand.  Met elkaar meelopen doe je het liefst een dagdeel, om echt iets van elkaars werk mee te krijgen. Je ontmoet elkaar als koppel de ene keer bij de een, de keer erna bij de ander. De koppels krijgen vooraf enkele ‘opdrachten/vragen’ mee. Door het met elkaar meelopen en intervisie krijg je inzicht  in elkaars werk en werkprocessen, én begrip voor elkaars professie.
Je werkt in een staf- of managementrol in een organisatie die met jeugd te maken heeft.  Of het nu onderwijs, overheid, toegang, gezondheidszorg, zorg, welzijn, sport, politie, kinderopvang, etc is. Je gaat de cross-over aan voor de periode november 2019 – april 2020. Binnen een groep van acht personen, kiezen wij een ‘partner’ voor je uit, aansluitend bij je voorkeuren (functie en organisatie).
De cross-over staf en management loopt van de periode september 2019 – februari 2020. Na drie maanden (en dus zes ontmoetingen) komen alle koppels bij elkaar, de datum hoor je van te voren, voor het delen van ervaringen. Dan kijken de koppels of zij willen wisselen of in dezelfde samenstelling door willen in de volgende drie maanden. Daarnaast komen de koppels iedere maand samen voor een begeleide intervisie; met de acht deelnemers aan de cross-over. Intervisie wordt begeleid door Fontys Hogescholen en is niet vrijblijvend. De intervisies vinden plaats bij Fontys Hogeschool Pedagogiek in Den Bosch. De intervisie-bijeenkomsten vinden plaats van 9.00-11.00 uur op:
* 27 november 2019
* 13 januari 2020
* 12 februari 2020
* 18 maart 2020
* 8 april 2020 (9.00-10.30 uur)
Cursusniveau
Post HBO
€ 150,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
5 maanden
Lesplaats(en)
Den Bosch
Startmoment(en)
27-11-2019
Studiebelasting
2 meeloopdagdelen per maand en 5 intervisiebijeenkomsten van 2,5 uur

Fontys Hogescholen

Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan  1-01, Tilburg

Het traineeprogramma Cross-over is SKJ geaccrediteerd (8 punten).

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

traineeprogrammajeugdprofessional@fontys.nl