Cross-over staf en management

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Data en locatie

Fontys Pedagogiek en Kennisnetwerk SJS organiseren het uitwisselingsproject Cross-over staf en management. Het succesvolle cross-over project breidt uit. Ben je nieuwsgierig naar andere organisaties in het jeugddomein en wil je een periode kennismaken met een collega? Meld je dan aan voor ontmoetingen in de periode september tot en met december 2020, en volg samen cross-overintervisie.

Wat vragen we? We vragen je een eenmalige symbolische bijdrage van 150 euro per persoon. We investeren in je, bijvoorbeeld met de begeleide intervisie. Daarom start je deelname met een ‘contracteringsgesprek’ en evalueren we tussentijds en na afloop. De 5 intervisiesessies worden op een vast moment gepland.

Als koppel spreek je af wanneer je elkaar ontmoet en wat je dan gaat doen. Het uitgangspunt is dat je meeloopt, met elkaars lopende werk, maar ook tijd maakt voor gesprekken, kennismaking, uitwisseling. De minimale tijdsbesteding bestaat uit twee momenten in de maand.  Met elkaar meelopen doe je het liefst een dagdeel, om echt iets van elkaars werk mee te krijgen. Je ontmoet elkaar als koppel de ene keer bij de een, de keer erna bij de ander. Je wisselt elke maand van partner zodat je veel van de praktijk te zien krijgt. De koppels krijgen vooraf enkele ‘opdrachten/vragen’ mee. Door het met elkaar meelopen en intervisie krijg je inzicht  in elkaars werk en werkprocessen, én begrip voor elkaars professie.
Je werkt in een staf- of managementrol in een organisatie die met jeugd te maken heeft.  Of het nu onderwijs, overheid, toegang, gezondheidszorg, zorg, welzijn, sport, politie, kinderopvang, etc is. Je gaat de cross-over aan voor de periode september – december 2020.
De cross-over staf en management loopt van de periode september – december 2020. Je loopt vijf maanden lang twee dagdelen per maand bij elkaar mee. Je werkt dus op elkaars werkplek. Daarnaast volg je iedere maand begeleide intervisie; samen met de acht professionals die aan de cross-over meedoen. Intervisie wordt begeleid door Fontys Hogescholen en is niet vrijblijvend. De intervisies vinden online plaats via MS Teams. De intervisie-bijeenkomsten vinden plaats 9.00 - 11.00 uur op:
* 16 september 2020
* 7 oktober 2020
* 2 november 2020
* 25 november 2020
* 16 december 2020
Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 199,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
3 maanden
Lesplaats(en)
Online MS Teams
Startmoment(en)
16-09-2020
Studiebelasting
2 meeloopdagdelen per maand en 5 intervisiebijeenkomsten van 2 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Het traineeprogramma Cross-over is SKJ geaccrediteerd (8 punten).

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

008850-86948
pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl