Cursus Gesprekstechnieken

Cursusniveau
Onbekend
Kosten
€ 895,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
2 maanden
Startmoment(en)
23-09-2021

Startdata

Omschrijving

Wil je (nog) beter interviewen? In een gesprek tot de kern komen door de juiste uitnodigende vragen te stellen? Of juist de confrontatie aan gaan? In de cursus ‘Beter interviewen, gesprekstechnieken door experts’ neem je een kijkje buiten de journalistiek: experts uit andere vakgebieden (hulpverlening, wetenschap, forensisch, zorg, onderwijs,) vertellen hoe zij interviewen en gesprekken voeren. Hoe verhoort de rechercheur om achter de waarheid te komen? Wat is motiverende gespreksvoering in hulpverlening? Welke vragen stelt de kwalitatief interviewer (niet) in marktonderzoek? Docenten behandelen vanuit een beroepsgerichte praktijk verschillende gesprekstechnieken. Je leert over het socratisch gesprek en provocatieve gespreksvoering en krijgt inzicht hoe je de belangrijkste gesprekstechnieken kunt toepassen. Last but not least: De cursus eindigt met een masterclass interviewen door journalist en top-interviewer Frénk van der Linden.

Fontys Hogeschool Journalistiek

Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof. Gimbrerelaan  16, Tilburg

Met medewerking van de volgende

docenten

Voor wie?

Voor (beginnende) journalisten die bereid zijn te luisteren, maar niet zomaar genoegen nemen met een antwoord. Voor journalisten die gesprekspartners willen uitnodigen en uitdagen om net even dieper te graven om zo meer uit een gesprek te halen. En voor andere belangstellenden die van top-docenten les willen over gesprekstechnieken.

Certificering

De cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer niet meer dan 20% van het programma is gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd.

Korte inhoud

• Basistechnieken in gespreksvoering (LORBS); motiverende gespreksvoering in hulpverlening
• Het socratisch gesprek voor beginners
• Het interview in kwalitatief onderzoek
• Het forensisch interview; verhoortechnieken
• Het provocatieve gesprek;
• Pastoraal gesprek in de zorg
• Masterclass interviewen Frénk van der Linden

Cursusdata 2021

23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december en 16 december

Lestijden

Tijd: 18.15 uur - 21.30 uur

Contact

Fontys Hogeschool Journalistiek

08850-73288
depersacademie@fontys.nl
Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg