Cursus Pedagoog in de sport

• Over de cursus
  • Waarover gaat deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Data en locatie

Als coach ervaar je hoe lastig het soms is om kinderen goed te begrijpen en te begeleiden. Je krijgt soms te maken met kinderen die door hun achtergrond emotioneel belast zijn, of prestatiedruk van hun ouders ervaren of niet altijd het goede voorbeeld krijgen van profs op tv, beelden op internet of ouders langs de lijn. Een sportclub, waar kinderen worden begeleid, kent altijd een pedagogische verantwoordelijkheid. Wat je als coach en als gemeenschap laat zien is van invloed op wat kinderen normaal gaan vinden. Om de ontwikkeling van kinderen goed te laten verlopen is meer nodig dan 'iets voordoen en uitleg geven'. Talent ontwikkelen en opvoeden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze cursus van 3 bijeenkomsten leer je als coach contact te maken met jezelf en jouw spelers om het plezier en de prestatie bevorderen.

Bijeenkomst 1: Inspiratiesessie
Marcel van Herpen
Marcel van Herpen leidt de eerste avond van de cursus met een inspirerend verhaal rondom zijn ervaringen als ‘pedagoog in de sport’. Aan de hand van aansprekende en herkenbare voorbeelden neemt hij je mee naar andere mogelijkheden om met kinderen en ouders om te gaan.

Bijeenkomst 2: Pedagogische modellen
Michel Waterval & Cyriel Gielen
Je neemt kennis van enkele pedagogische principes die werkend kunnen zijn voor trainers binnen clubs richting het aangaan van een pedagogische relatie en het bevorderen van een gezond en positief sportklimaat. Hoe kun je kinderen/sporters/groepen op de juiste manier activeren, motiveren en stimuleren?

Bijeenkomst 3: Inzetten van pedagogische ondersteuning binnen de club
Michel Waterval & Cyriel Gielen
Deze avond speelt in op door jou ingebrachte situaties. Je neemt concrete leervragen uit de praktijk mee. Middels interactieve werkvormen worden hiervoor antwoorden met concrete handelingsaanzetten besproken waarmee je direct aan de slag kunt binnen je club.

De cursus is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het werken met jeugd binnen een sportclub. De bijeenkomsten geven je handvatten om met plezier te (blijven) coachen en lastige situaties het hoofd te bieden.

De cursus vindt plaats op 23 mei, 6 juni en 20 juni 2019.

Locatie is Fontys Sporthogeschool, Theo Koomenlaan 3 5644 HZ Eindhoven.

€ 249,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven, Sporthogeschool
Lesdagen en -tijd
Donderdag, 18.00-21.00 uur
Studiebelasting
3 bijeenkomsten van 3 uur

Cursus Pedagoog in de sport

Wat vinden de cursisten van de cursus? Kijk naar dit filmpje!

Leslocatie

Theo Koomenlaan 3, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Theo Koomenlaan  3, Eindhoven

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem contact met ons op:

pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl

Certificering

Als je alle bijeenkomsten aanwezig bent, dan krijg je een Bewijs van Deelname.