Cursus Sportsubsidie

 • Over de cursus
 • Waarom deze cursus
 • Inhoud van de cursus
 • Voor wie is deze cursus
 • Docent
 • FAQ - veelgestelde vragen

Over de cursus Sportsubsidie

De kans is groot dat jij als professional in de sport iedere dag bezig bent om Nederland een beetje sportiever en leefbaarder te maken. Een leukere plek om te leven, te wonen en te werken, ook voor die mensen die het net wat moeilijker hebben. Wist je dat de kans dan óók groot is dat je in aanmerking komt voor allerlei subsidies en fondsen?

Wil je daar meer over weten, meld je dan aan voor de tweedaagse cursus ‘Subsidies en fondsen voor sportkundigen’ die Fontys Sporthogeschool samen met Sportsubsidie.nl aanbiedt. Deze cursus is ideaal om inzicht te krijgen in de subsidiemogelijkheden van jouw eigen organisatie. Daardoor ben je minder afhankelijk van andere financieringsbronnen, zeker in dit onzekere corona-tijdperk. Bovendien ga je tijdens de cursus aan de slag met een eigen subsidiestrategie en subsidieaanvraag waardoor je meteen resultaten gaat zien.

Waarom een cursus Sportsubsidie?

De tijd is voorbij dat het (subsidie)geld niet op kon. Door bezuinigingen zijn er steeds minder subsidies en de overheid is ook kritischer bij de besteding van subsidiegeld. Betekent dit dat we geen aandacht hoeven te hebben voor de kansen die subsidies en fondsen te bieden hebben? Nee, want organisaties die creatief zijn en weten wat de overheid belangrijk vindt, slagen er nog steeds in subsidies binnen te halen. Dat geldt ook voor verenigingen. Clubs die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, hun bijdrage leveren aan leefbare wijken of vernieuwende plannen hebben voor hun accommodatie, hebben wel degelijk subsidiekansen. In deze cursus wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn en hoe je daar gebruik van kunt maken.

Wat kan ik na deze cursus?

Na de cursus ben je in staat om projecten te ontwikkelen die voldoen aan de uitgangspunten van subsidieverstrekkers. Je bent op de hoogte van meerdere subsidies en fondsen en je hebt inzicht in de subsidiemogelijkheden van de eigen (sport) organisatie.

Hoe ziet de cursus Sportsubsidie er uit?

Onder leiding van specialist Ben Moonen maak je kennis met subsidies en fondsen, zowel Europees, landelijk als provinciaal. We hebben speciale aandacht voor kansen die Europa en VWS bieden, maar ook voor fondsen zoals het Oranje Fonds en Kansfonds. Aan de hand van voorbeelden uit onze eigen praktijk laten we zien wat wel werkt en wat niet.

Dag 1 van de cursus Sportsubsidie:

 • Introductie in subsidies en fondsen
 • Waarvoor krijg je wel/geen subsidie?
 • Criteria en uitgangspunten voor succesvolle aanvragen
 • Voorbeelden van kansrijke subsidies en fondsen
 • Europa en subsidies voor de sport
 • Casus en praktijkvoorbeelden

Dag 2 van de cursus Sportsubsidie:

 • Het Nationaal Sportakkoord, corona-regelingen en andere sportsubsidies
 • Verdieping in je eigen subsidiestrategie
 • Wat is nodig voor een goede aanvraag?
 • Maatschappelijke projecten en sport
 • De kunst van story telling
 • Het indienen en verantwoorden van je eigen aanvragen
 • Casus en praktijkvoorbeelden

Voor wie is de cursus Sportsubsidie?

Deze praktische cursus is bestemd voor:

 • Projectleiders van gemeenten, bedrijven, sportbonden en sportorganisaties.
 • Bestuurders en verenigingsmanagers van maatschappelijk actieve verenigingen.
 • Projectleiders van welzijnsinstellingen en maatschappelijke stichtingen.

De docent

De docent Ben Moonen is specialist op het vlak van sport en subsidies en heeft veel kennis en ervaring als subsidieadviseur, projectleider en docent.

Wat kan ik na de cursus Sportsubsidie?

Na de cursus is de cursist in staat om projecten te ontwikkelen die voldoen aan de uitgangspunten van subsidieverstrekkers. De cursist kent meerdere subsidies en fondsen en heeft inzicht in de subsidiemogelijkheden van de eigen organisatie.


Welke maatregelen zijn er getroffen in verband met Corona?

Beide cursusdagen vinden fysiek plaats op Fontys Sporthogeschool. We hebben een streng 1,5 meter beleid, er is een verplichte looprichting aangegeven en op meerdere plaatsen kun je je handen desinfecteren. Sinds 14 oktober is ook het dragen van een mondkapje verplicht. Tevens is er rekening gehouden met het maximaal aantal personen wat aanwezig mag zijn in het gebouw en in een lokaal.


Welke kosten zijn wel / niet inbegrepen?

Je hebt bij ons geen onverwachte kosten mits dit expliciet vermeld staat op de website. De cursusprijs zoals vermeld is inclusief koffie, thee en water gedurende de hele dag en een lunch tussen de middag.


Gaat de cursus altijd door?

De cursus gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Indien dit aantal niet gehaald wordt, zullen we je hierover maximaal 1 week vooraf inlichten. De cursus zal dan waarschijnlijk verzet worden naar een ander moment.


Is er een minimum / maximum aantal deelnemers?

Het minimum aantal deelnemers is 12 en het maximaal aantal deelnemers is 20.


Wat is de studiebelasting?

De cursus bestaat uit 2 lesdagen van 6,5 contacturen. Elke cursusdag begint om 09:30 uur en duurt tot 16:00 uur. Tussen de cursusdagen door is het het de bedoeling dat je het geleerde in praktijk brengt, deze zelfstudie zal circa 8 uur bedragen.


Hoe kan ik me inschrijven?

Aanmelden kan via de aanmeldbutton op de pagina. Aansluitend krijg je via de mail de benodigde informatie hierover.


Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Op al onze opleidingen zijn de leveringsvoorwaarden van Fontys van toepassing.


Kun je parkeren bij de locatie?

Jazeker, bij ons kun je gratis parkeren in de parkeergarage onder het gebouw.


Welke cursussen zijn nog meer interessant?

Er zijn meerdere cursussen voorhanden binnen sport en bewegen, welzijn en gezondheid. Constant zijn wij in gesprek met het werkveld om input te krijgen zodat we een passend cursusaanbod kunnen ontwikkelen. Staat de cursus die je zou willen volgen er niet tussen? Dan horen we het graag en kunnen we kijken of we hier op in kunnen spelen. Schroom dus niet om ons te benaderen als je vragen hebt.

Op dit moment bieden we de volgende cursussen aan:

 • Meer cursussen en trainingen kun je vinden op Fontys Pro.

Interesse of aanmelden?

De cursus is afgerond. Heb je interesse in ontwikkelingen of in nieuwe data? Meld je dan aan en dan houden we je vrijblijvend op de hoogte.

08850 86996
m.moonen@fontys.nl
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdagen en -tijd
Tweedaagse cursus - 09:30 tot 15:00 uur
Sfeerafbeelding Fontys

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de cursus? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

088 508 1111
sporthogeschool@fontys.nl
Sfeerafbeelding Fontys

Certificering

Je ontvangt een bewijs van deelname als je alle bijeenkomsten hebt gevolgd.

Ook interessant

Naast de cursus 'Sportsubidie' bieden wij ook de cursus 'Ontwikkel je toekomstvisie in sport en bewegen met LEGO® SERIOUS PLAY®', de cursus 'Gezond ouder worden' en de cursus 'BIOR - Bewegen In Openbare Ruimte' aan.

Sfeerafbeelding Fontys