Fontys | De kunst van het veranderen

• Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus

Implementeren van verbeteringen in het leerklimaat

Als praktijkopleider heb je een belangrijke taak ten aanzien van het verbeteren van het leerklimaat. Bij deze module leer je hoe je veranderingen op een effectieve wijze kunt implementeren, zodat het leerklimaat ook daadwerkelijk verbetert.

Deze cursus sluit aan op module 1 en 2 van de opleiding tot Praktijkopleider, waar de nadruk ligt op het begeleiden van leerling en werkbegeleider (module 1) en inzicht krijgen in de kwaliteit van het leerklimaat (module 2).

Als je je als praktijkopleider nog verder wilt ontwikkelen en je wilt bekwamen in de kunst van het veranderen, dan is deze cursus echt iets voor jou!

Bij instellingen en afdelingen ontstaan vaak goede ideeën voor verbeteringen. Waar het regelmatig mis gaat is de wijze waarop deze ideeën geïmplementeerd worden. Om dit op een succesvolle en effectieve manier te doen, zijn specifieke kennis en vaardigheden nodig.

De cursus is praktijkgericht. Doordat jezelf in de praktijk aan de slag gaat met een eigen veranderproject, kun je de theorie direct toepassen. Tijdens de lessen is er naast het bespreken van de theorie veel aandacht voor het bespreken van casuïstiek, reflectie en feedback.

Thema’s die tijdens deze cursus aan bod komen zijn:

• veranderprocessen
  • keuze van veranderdoelen
  • vergroten van het draagvlak
  • omgaan met weerstand
  • implementatie
  • jouw eigen rol als veranderaar

Je bent toelaatbaar met een afgeronde opleiding tot Praktijkopleider en je werkt als Praktijkopleider.

Je hebt de mogelijkheid om in je eigen instelling een veranderproces te initiëren en te begeleiden.

Startdata

Cursusniveau
Post HBO
€ 2100,– (BTW Vrijgesteld)
Startmoment(en)
15-09-2021
Studieduur
6 maanden

Startdata

Werkplek

Het is voor deze cursus noodzakelijk dat je werkzaam bent als Praktijkopleider en in je eigen instelling een veranderproces gericht op het optimaliseren van het leerklimaat kunt initiëren en begeleiden.

Studiebelasting

De cursus bestaat uit 8 lesdagen van 6 uur.
De voorbereidingstijd per lesdag bedraagt ongeveer 8 uur.

Locatie Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid

Ds.Th. Fliednerstraat 2, Eindhoven