Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (duaal)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd, Duaal
Tilburg
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

De bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving combineert autonome beeldende kunst en docentschap. De opleiding leidt op tot een ongegradeerde bevoegdheid: in Nederland mag je in alle onderwijsvormen lesgeven, binnen- en buitenschools. Daarnaast ben je benoembaar in elke kunsteducatieve functie. De eenjarige duale opleiding is toegankelijk voor studenten met een voltooide hbo-kunstvakopleiding. Een intakegesprek is noodzakelijk. Na toelating kun je starten met de duale opleiding zodra de zogenaamde driepartijen overeenkomst is ondertekend door jou, de werkgever/stagebiedende organisatie en de coördinator duaal van de ABV.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De opleiding bestaat uit twee dagen werken in een baan of stage in een onderwijs(gerelateerd) gebied èn uit twee dagen onderwijs op de acadeimie waarin flankerend onderwijs wordt aangeboden.

Het onderwijsaanbod omvat geen beeldende praktijk, maar er wordt wel voortdurend een relatie gelegd met het eigen beeldend werk. Je wordt grondig voorbereid op het beroep van docent.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een afgeronde hbo-kunstvakopleiding. Je hebt interesse in de wereld om je heen en toont de beelden in je hoofd graag aan anderen. Je leert beelden ‘onder woorden’ te brengen en over te dragen. Je leert anderen enthousiast te maken voor 'het beeldende' en helpt hen bij het zelf maken van beelden. Je ontwikkelt een eigen beeldende visie, leert op welke principes een goed beeld of afbeelding berust en maakt gebruik van verschillende media en technieken.

Open dag - 28 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

FHK

Academie voor Beeldende Vorming (ABV) is onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK)

fontys.nl/kunsten

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Fontys Academie voor Beeldende Vorming