Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (duaal)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd, Duaal
Tilburg
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

De bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming (ABV) combineert autonome beeldende kunst en docentschap. De opleiding leidt tot een ongegradeerde bevoegdheid: in Nederland mag je in alle onderwijsvormen lesgeven, binnen- en buitenschools. Daarnaast ben je benoembaar in elke educatieve functie. De opleiding is er in voltijd (4 jaar), deeltijd (4 jaar), verkorte deeltijd (2 jaar) en duaal (1 jaar). De duale opleiding is toegankelijk voor studenten met een voltooide hbo-kunstvakopleiding. Een intakegesprek is noodzakelijk.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De duale opleiding kan worden gestart na meedoen aan het zogenaamde ‘Driepartijencontract’. Hierin is de baan/stage geregeld. De opleiding omvat geen beeldende praktijkvakken, er wordt echter wel in de vakvisie en de onderwijsvisie een relatie gelegd met het eigen beeldende werk. De opleiding bestaat uit twee dagen werken in een onderwijs(gerelateerde) baan of stage in een onderwijs(gerelateerd) gebied en uit twee dagen op de ABV, waarin flankerend onderwijs wordt aangeboden.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een afgeronde hbo-kunstvakopleiding. Je kijkt graag om je heen en ziet dingen die anderen niet op die manier zien. Jij toont de beelden in je hoofd graag aan anderen. Je leert er beelden ‘onder woorden’ te brengen en over te dragen aan een ander. Je leert anderen enthousiast te maken voor het beeldende en helpt ze bij het zelf maken van beelden. Jij ontwikkelt een eigen beeldende visie, leert op welke principes een goed beeld of afbeelding berust en maakt gebruik van verschillende media en technieken. Tegelijkertijd word je grondig voorbereid op het beroep van docent.

Open dag - 18 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Fontys Academie voor Beeldende Vorming