Docerend theatermaker (Deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
36 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Je maakt. Je speelt. Je verbindt.

Wat als jij een wereld mocht maken? Jouw verhaal, jouw hart, gevoel en verstand verpakt in een verhaal met een begin, midden en eind. Jij, een toekomstig docerend theatermaker legt verbindingen en onderzoekt zonder te oordelen. Jij maakt, speelt en geeft les. Theater is meer dan alleen een voorstelling binnen vier muren. Het is een manier om elkaar te leren kennen en verschillende werelden te verbinden. En jij maakt die verbinding. Na het afstuderen werk je onder andere als theaterdocent, (jeugd)theatermaker, cultureel ondernemer, trainingsacteur of creator.

Meer over de inhoud

Wat kun je verwachten?

In september 2020 gaat de geheel nieuwe deeltijdopleiding van de Academie voor Theater van start!
Wij bieden je inspirerend projectonderwijs waarmee we je onderdompelen in de realiteit van het theater maken als docent en als zelfstandig ondernemer; van script tot voorstelling, leren improviseren, op zoek naar co-creaties met dansers en/of musici, werken met jongeren, met oog voor publiekswerking en geëngageerd artistiek onderzoek.

Vanwege de flexibele inrichting van de opleiding is het ook mogelijk om verkorte leertrajecten te volgen. Zo kun je, in het bezit van vak-gerelateerde diploma’s en/of eerder verworven competenties, ook binnen één of twee jaar afstuderen. Er zijn twee contactdagen (donderdag en vrijdag) per week.

Wat verwachten wij van jou?

Jij wilt jouw passie voor drama en theater overbrengen op anderen en dat doe je al. Voor de klas in het theater of ergens anders. Je acteert, regisseert en/of traint/doceert en je wilt meer uit jezelf halen en nog verder gaan om je eigen geluid te vinden. Samen leren past bij jouw visie op groei. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen leerproces en neemt een grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen mee.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Toelatingseisen

lees meer
Sfeerafbeelding Fontys

Audities

Om toegelaten te worden tot deze opleiding moet je auditie doen.

alles over de audities

Je maakt. Je speelt. Je Verbindt.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.