Master Educational Needs vanuit Vlaanderen

Van elke leraar wordt gevraagd om ‘passend onderwijs’ te bieden. Beter onderwijs is een voortdurende zorg! Onderwijsprofessionals maken daarbij het verschil. De praktijkgerichte opleiding tot Master Educational Needs (Master EN) bij Fontys OSO leert onderwijsprofessionals kijken naar het werk en hun eigen rol daarin. De Master EN leidt op tot de graad Master of Education. Deze masteropleiding wordt erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in het educatieve domein.


Flexibel lesprogramma

Het lesprogramma is flexibel, de student bepaalt gedeeltelijk zelf de studieroute. Deze master heeft maar liefst acht lesplaatsen in Nederland. De studiegroepbijeenkomsten en modules zijn te volgen in lesplaatsen in het zuiden van Nederland: Bergen op Zoom, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Sittard. Daarnaast wordt een aantal modules ook online aangeboden. Daarmee blijft de reisafstand beperkt. U kunt kiezen uit een aanbod van ruim 50 modules.

Geen voorbereidingsjaar

In tegenstelling tot Vlaamse masteropleidingen is er bij Fontys géén schakel- of voorbereidingsprogramma nodig om aan deze opleiding te kunnen beginnen. Als professionele bachelor kunt u meteen starten met de Master Educational Needs!

Inschrijven Master EN

Voor de reguliere opleiding meldt u zich aan via het centrale aanmeldsysteem Studielink. We vragen u na aanmelding om een gewaarmerkte kopie van de vooropleiding met cijferlijst en een kopie van uw paspoort per post naar ons toe te sturen. Het diploma van de vooropleiding moet gelijkgesteld zijn aan het Nederlandse HBO-Bachelor-niveau. Bij het Nuffic kan de diplomawaardering opgezocht worden.

Postgraduaat in Hasselt

Hogeschool PXL in Hasselt richt in samenwerking met Fontys OSO Nederland het Postgraduaat 'Educational Needs' en het Postgraduaat 'Educational Leadership' in. Na het behalen van het Postgraduaat aan Hogeschool PXL kan u nog kiezen om de opleiding bij Fontys af te ronden met een masterdiploma.

Studiedagen Wetteren

Verspreid over het jaar worden op woensdagen verschillende studiedagen in Wetteren aangeboden. Deze studiedagen zijn voor iedereen toegankelijk en geven u alvast de gelegenheid om van onze Master EN te proeven. Het aanbod voor het studiejaar 2021-2022 is bekend!

Is het getuigschrift ‘Master EN’ ook in België geldig?

Volgens een besluit van de Vlaamse Regering in 2010 is de Nederlandse graad van ‘Master’ uitgereikt door een door NVAO geaccrediteerde hoger onderwijsinstelling (hogeschool of universiteit) gelijkwaardig aan de Vlaamse graad van ‘Master’. Zie voor verdere informatie: http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/buitenlands-diploma