Aanmelden

Aanmelden doe je bij Studielink. Studenten voor de Master Educational Needs hoeven geen studiekeuzecheck te doen. Volledige inschrijving en betaling moeten afgerond zijn vóór 1 september.

Voor de Master Educational Needs gebruik je onderstaande gegevens.

Naam instellingFontys Hogescholen
PlaatsEindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg of Utrecht
Naam opleidingM Educational Needs

Hoe meld je je aan:

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een opleiding van Fontys Hogescholen.

1. Vraag een DigiD aan

Nog geen DigiD? Ga naar www.digid.nl en volg de stappen om een persoonlijk DigiD aan te vragen. De aanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen Let op: studiefinanciering vraag je aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hiervoor heb je DigiD met sms-authenticatie nodig. Houd hier rekening mee bij de DigiD aanvraag!

2. Maak een account aan bij Studielink

Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:

 1. Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’
 2. Voer alle gegevens in. Hou hierbij je paspoort of ID-kaart bij de hand. Neem de gevraagde gegevens exact over.
 3. Bevestig je gegevens.
 4. Klik op de button ‘naar Mijn Studielink pagina’ om naar je eigen account te gaan.

3. Voeg een vooropleiding toe

Je voegt als volgt een vooropleiding toe:

 1. Klik op de button ‘vooropleiding toevoegen’, (zie ‘Mijn To Do Lijst’ of de link ‘Vooropleiding toevoegen’ onder ‘Mijn vooropleidingen’).
 2. Vul alle gegevens in.
 3. Indien je jouw cijfers (nog) niet weet, vul ze dan later in.
 4. Bevestig de gegevens.

4. Doe een inschrijfverzoek

Je doet als volgt een inschrijfverzoek:

 1. Klik op de button ‘Verzoek tot inschrijving’ (zie ‘Mijn To Do Lijst’ of de link ‘Nieuwe inschrijving toevoegen’ onder ‘Mijn opleidingen’)
 2. Kies het juiste studiejaar en doorloop alle stappen.
 3. Bevestig jouw keuze.

Jouw verzoek tot inschrijving wordt nu verstuurd en in behandeling genomen door Fontys Hogescholen. Je ontvangt per mail een bericht van Studielink ter bevestiging van dit verzoek.

5. Maak je inschrijving compleet

Je ontvangt van Fontys informatie over de stappen die je nog moet zetten om je inschrijving compleet te maken. Tussentijds starten? Bij een aantal opleidingen kun je tussentijds starten, wil je weten of dat bij de opleiding van jouw keuze het geval is neem dan even contact op met de opleiding. De opleiding moet eerst goedkeuren dat je tussentijds mag starten. Daarna kun je je aanmelden en ontvang je de informatie om de inschrijving compleet te maken.

Onderwijs- en examenregeling (OER)

In de OER vind je info over:
- de inhoud
- de toetsing
- de begeleiding

    

Studiekeuzecheck

De Master Educational Needs heeft geen studiekeuzecheck.

 • Vrijstelling

  Vrijstelling

  Vrijstellingen kunnen mogelijk worden gegeven voor één of meer van de toetsen uit het studieprogramma. Vriistelling kan alleen worden aangevraagd door studenten die al een HBO-Getuigschrift Leraar Speciaal Onderwijs of een Mastergetuigschrift hebben behaald. Studenten kunnen pas na inschrijving vrijstelling aanvragen bij de Examencommissie. Vrijstellingen omvatten slechts een beperkt aantal ec.
  Je kunt eerder verworven competenties wel inzetten bij het maken van de verwerkingsopdracht waarmee je een module afrondt.

 • Werkzaam in het VO, MBO of HBO?

  Ben je werkzaam in het voortgezet onderwijs dan kun je inschrijven op een vaste groep van studenten die in het VO werkzaam zijn. Met deze studenten volg je gezamenlijk het algemeen deel van de opleiding. Het gaat om de startbijeenkomst, kennismaking met centrale thema’s, onderzoeksbijeenkomsten, de afstudeermodule en de studiegroepbijeenkomsten. Het keuzedeel stel je zelf samen. Deze optie is in principe voor alle lesplaatsen beschikbaar. De groepsgrootte is afhankelijk van het aantal ingeschreven VO studenten per lesplaats. Bij te weinig kandidaten worden groepen gecombineerd.