Toelatingseisen

Welke vooropleiding heb je nodig voor Elektrotechniek?

Je wordt toegelaten tot de deeltijdopleiding Elektrotechniek als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4. Een afgestudeerde havist of vwo’er moet bovendien ook nog over het juiste profiel beschikken.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM na
NG na of nlt na of nlt
NT

Voldoe je niet aan de vooropleidingseisen?

In sommige gevallen is het mogelijk om toegelaten te worden tot een hbo-bacheloropleiding. Tijdens een persoonlijk gesprek met de coördinator van de deeltijdopleiding worden de specifieke mogelijkheden besproken. De mogelijkheden kunnen namelijk per situatie verschillen. We kijken of je vooropleiding voldoende basis biedt voor toelating en of het raadzaam is om de kennis van wis- en natuurkunde aan te vullen.

Indien je 21 jaar of ouder bent, kun je in aanmerking komen voor een 21+ toelatingsonderzoek. Het is ook mogelijk dat je door het volgen van cursussen en door werkervaring het havo-of mbo-niveau hebt bereikt. Ook dan kan je toegelaten worden tot de deeltijdopleiding. Je dient dan een toelatingstoets af te leggen. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de deeltijdcoördinator Elektrotechniek: Peter de Wit, telefoon 08850 77970,e-mail p.dewit@fontys.nl.

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma, dan moet dit diploma aan de Nederlandse normen voldoen. Verder moet je beschikken over voldoende kennis van de Nederlandse taal, bijvoorbeeld het diploma Nederlands als tweede taal niveau 2 (NT2) bezitten. Voldoe je aan deze voorwaarden, dan kan een persoonlijk gesprek plaatsvinden om te kijken of je toegelaten kunt worden. Voor nadere informatie over toelating tot de opleiding Elektrotechniek kun je contact opnemen met de deeltijdcoördinator Elektrotechniek: Peter de Wit, telefoon 08850 77970,e-mail p.dewit@fontys.nl.