Sprint naar content
Profiel

Ervaringsdeskundigheid

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Wie geeft de cursus?
  • Data en locatie

Wat is werken met ervaring? Wat is ervaringsdeskundigheid? Wat is er nodig aan randvoorwaarden om inzet van ervaringsdeskundigheid tot een succes te maken? Wat vraagt dit van de samenwerking tussen de zorgprofessional en de ervaringsdeskundige? Wanneer je de uitdaging wilt aangaan om écht SAMEN te gaan werken met nieuw type collega’s kun je hier inspiratie en handvatten krijgen hoe je dit binnen je eigen organisatie kunt vormgeven.

Deze cursus/module is een onderdeel van de opleiding Jeugdprofessional, maar is ook los te volgen.

Het lijkt een nieuw fenomeen het gebruiken van ervaringsdeskundigheid. Maar wat is dat dan? En is niet iedereen ervaringsdeskundig? En wat is dan het verschil tussen het hebben van ervaringen, werken met ervaringen, ervaringswerker en ervaringsdeskundigheid? In deze cursus willen we je laten zien en laten ervaren wat de toegevoegde waarde is om samen te werken met mensen die ervaringsdeskundigheid hebben ontwikkeld. 
Voor iedere medewerker die er wel eens over heeft gehoord maar geen beeld kan vormen van ervaringsdeskundigheid in verschillende settingen (LVB, GGZ, Jeugdzorg, etc.) en in de verschillende rollen.

De module wordt (uiteraard) mede gegeven door ervaringsdeskundigen. Vanuit verschillende perspectieven zullen inzichten en ervaringen worden gedeeld vanuit cliënt-coach-coördinator.

Twee ervaringsdeskundige cliënten (beiden met een licht verstandelijke beperking), een coach en een coördinator vanuit het Consortium Ervaringsdeskundigheid bieden de module aan.

De cursus bestaat uit 1 dag. De cursus wordt gegeven op 16 maart 2021 bij Fontys Hogeschool Pedagogiek in Tilburg.
Cursusniveau
Cursus
Lesplaats(en)
Tilburg
Lesdagen en -tijd
Woensdag 16 maart 09.30-16.30 uur
Studiebelasting
Aanwezigheid

Fontys Hogeschool Pedagogiek

Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Contact

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

08850-86948
pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

De cursus Ervaringsdeskundigheid is SKJ geaccrediteerd.