Toelatingseisen

Bij aanvang vindt er altijd een instroomgesprek plaats met de deeltijdcoördinator van de opleiding. Tijdens het instroomgesprek komen werkervaring, diploma’s en motivatie aan bod.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of m&o of be + wiA of wiB
EM
NG ec of m&o of be
NT

Werkervaring

De werkomgeving en werkervaring spelen een belangrijke rol bij de verwerving van competenties. Werk je nog niet in het vakgebied? Na aanvang van de opleiding ben je verplicht om zo snel mogelijk in het vakgebied te gaan werken. Zo pas je meteen je geleerde kennis toe in de praktijk, dus op je werk. Heb je vragen over je werkervaring? Bespreek dit zo vroeg mogelijk met de deeltijdcoördinator. Maak een afspraak via fontyspro-economie@fontys.nl.

Mbo en Vwo

Met een mbo-achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo-opleiding te kunnen starten. Hoewel elk diploma op niveau 4 recht geeft op toelating, sluiten bepaalde vooropleidingen beter aan dan andere. Kijk voor meer informatie op: doorstroom mbo naar hbo.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact op, om je diploma te laten waarderen.

21 jaar of ouder en niet de juiste vooropleiding?

Het is mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Kijk hier voor meer informatie.

Vrijstellingen

Het is mogelijk om voor deze opleiding in aanmerking komen voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde studieonderdelen, diploma’s of certificaten. Hiertoe kun je een verzoek indienen bij de examencommissie. Meer informatie over de kaders en over het aanvragen van vrijstellingen vind je in het vrijstellingenbeleid.

Vragen?

Secretariaat Financieel Management
08850 82200
fontyspro-economie@fontys.nl