Sprint naar content
Profiel

Groepsonderwijs voor docerende musici

  • 1 maand
  • Tilburg
  • € 450 (BTW vrijgesteld)
Wil jij groepen inspireren en hen lesgeven met én vanuit jouw instrument? In deze module leren we het je!

Over de module

In deze module krijg jij als muziekdocent de handvatten om muziekonderwijs aan te bieden aan groepen lerenden in diverse contexten. Je ontwikkelt je pedagogische en muziekdidaktische vaardigheden. Zo leer je muzikale groepsactiviteiten te ontwerpen en krijg je handvatten hoe deze uit te kunnen voeren. Je krijgt hierbij begeleiding van twee experts van Fontys Academie voor Muziekeducatie. Zij zetten jouw leervragen centraal. Hierdoor ben jij de eigenaar van jouw leerproces.

 

Voor wie?

Deze module 'Groepsonderwijs voor docerende musici' is voor:

  • uitvoerende musici
  • docerende musici

Toelatingseisen

Je bent werkzaam bij:

  • een centrum voor de kunsten
  • muziekschool
  • of hebt een eigen muziekpraktijk

Je bent in het bezit van een bachelor getuigschrift Muziek uitvoerend.

 

Placeholder for Fontys video
Experts van de Academie voor Muziekeducatie zetten jouw leervragen centraal.'

 

Inhoud en opbouw

De muziekeducatieve beroepspraktijk is enorm dynamisch. Als muziekdocent kom je steeds vaker in de situatie dat je instrumentaal groepsonderwijs moet geven aan groepen lerenden. Hierbij komen diverse contexten voorbij: kinderen op een basisschool of in het Voortgezet Onderwijs maar ook binnen een Centrum voor de Kunsten of een Muziekschool. Tijdens deze module zorgen wij ervoor dat jij de pedagogische en didactische vaardigheden gaat ontwikkelen die ervoor zorgen dat jij met net zoveel zelfvertrouwen voor een groep staat als op een podium. Hierbij staat het ontwerp én de uitvoering van muziekeducatieve activiteiten centraal.

Je leert muziekeducatieve activiteiten ontwerpen waarbij de muzikale ontwikkeling van alle lerenden centraal staat. Hierbij is aandacht voor de verschillen tussen lerenden, de organisatie van je onderwijs, verschillende werkvormen en het handelen van jou als muziekdocent. Er worden muziekeducatieve activiteiten gedeeld, ontwikkeld en in de praktijk gebracht. Zo krijg je als deelnemer een goed beeld hoe een aanpak in de praktijk werkt.

Door de combinatie van deze vaardigheden, en jouw eigen geluid als muzikant, zal je na afloop van de module in staat zijn om een inspirerende muzikale leerervaring te creëren voor individuen en groepen.

In deze module staan de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers centraal. Wij dagen jou uit om je eigen route te ontdekken en onderzoeken. Wat wil je graag leren? Waar sta je nu? Waar wil je heen? Wat heb je dan nodig? Onze inspirerende, gedreven docenten (én je collega’s) zetten jouw leervragen centraal. Vanuit je eigen visie ontwerp jij je eigen materiaal. Jij weet na afloop van de module hoe je een inspirerende muzikale leerervaring creëert voor allerlei (groepen) mensen. Dit alles vindt plaats in een kleinschalige omgeving waar persoonlijk contact voorop staat.

Deze module bestaat uit acht bijeenkomsten.
Deze vinden plaats op donderdagen (09.00 - 10.30 uur) in lokaal A3.01 van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

planning semester 2 2022-2023: 2 maart t/m 20 april 2023

 
 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

 

Praktische info

Niveau
Module
Wil je graag een gesprek met de coördinator van deze module? Dat kan. Stuur een e-mail naar Anton Wolvekamp. Hij neemt dan contact met je op.

Bekijk of je in aanmerking komt voor €1.000,- STAP-budget of andere subsidieregelingen.