Versnelde instroom

Heb jij veel relevante kennis of werkervaring? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor versnelde instroom.

Je komt in aanmerking als je veel werkervaring en voorkennis hebt in een van de ICT-profielen Business, Technology, Software Engineering en Management and Security. Dit wordt tijdens een adviesgesprek vastgesteld.

Je wordt alleen toegelaten als we vermoeden dat je tijdens een half jaar portfolio-opbouw de leeruitkomsten van tenminste semester 1 en semester 2 kunt aantonen. Dat kan zijn met gevalideerd bewijsmateriaal uit je werk of materiaal dat je opbouwt tijdens dat eerste half jaar. Je kunt daarna instromen in semester 3 of hoger van een van de vier genoemde profielen of indien dat zinvol is een of meerdere maatwerksemesters volgen.

Als je start in september 2020 betekent dit dat je vaste leeruitkomsten voor het gekozen profiel moet aantonen. Start je in februari 2021 dan zijn de leeruitkomsten van semester 1 en semester 2 vast en vanaf semester 3 meer persoonlijk. Wanneer je in februari 2021 of later start geldt dit ook voor de opleidingsprofielen Media Design en Infrastructure (en vervalt ICT & Management and Security als vast profiel)

Dit versnelde traject is alleen toegankelijk binnen de bacheloropleiding en niet voor AD-ICT.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Neem contact met ons op

Voor meer informatie en vragen over het Versneld traject voor de opleiding HBO-ICT kun je mailen met Yvonne Derksen. Zij brengt je waar nodig in contact met andere inhoudsdeskundigen.

deeltijdfhict@fontys.nl