Na de opleiding

Carrièreperspectief

Juist omdat de ICT-wereld zich zo snel ontwikkelt, is het moeilijk precies aan te geven welk beroep je na je opleiding kunt uitoefenen. De beroepen zijn erg verschillend en afhankelijk van de door jou gekozen afstudeerrichting tijdens je opleiding. Ontwikkelingen in de ICT gaan zó snel, dat we je binnen HBO-ICT opleiden voor een beroep dat nu misschien nog helemaal niet bestaat. De wereld ligt voor je open. Wat wél zeker is, is dat er binnen de ICT zoals het er nu uitziet meer dan voldoende werk blijft bestaan de komende jaren.

Arbeidsmarktperspectief

Als afgestudeerde in ICT & Business kun je na je opleiding aan het werk als consultant, bedrijfsanalist, IT-architect of ga je met een eigen bedrijf aan de slag als zelfstandig ondernemer.
Studeer je af in de richting ICT & Management and Security, dan kun je gaan werken als netwerkbeheerder, applicatiebeheerder, service manager, consultant of beveiligingsspecialist. Met de afstudeerstudierichting ICT & Software Engineering kun je werk vinden binnen het brede informaticavak als bijvoorbeeld software engineer, programmeur, systeemontwikkelaar, informatieanalist of softwareontwerper. A;s je de opleiding met de afstudeerrichting ICT & Technology hebt afgerond, kun je aan de slag in de sector embedded systems als software engineer, technisch ontwerper of ICT-architect of consultant in de sector technische informatiesystemen of industriële automatisering.

Doorstuderen

Heb je je opleiding HBO-ICT afgerond en wil je nog verder studeren? Dan kun je doorstuderen op universitair niveau. Je zou kunnen doorstromen naar één van de opleidingen bij de TU/e of een andere universiteit.

Testimonials

Jean Beurskens:
"Het is altijd bij me blijven knagen dat ik nooit dat HBO-papiertje heb gehaald."

Patrique Dankers:
"Ik heb al veel praktijkervaring, maar soms is de theorie toch heel anders...".

Hoe combineerden Patrique en Jean een studie met een baan?

Bekijk de video!