Studiekosten

Collegegeld

In het Hoger Onderwijs betaal je jaarlijks collegegeld voor het volgen van een opleiding. De collegegeldtarieven zijn afhankelijk van nationaliteit, een eventueel eerder behaalde graad en van de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.
Wil je precies weten hoeveel je moet betalen aan collegegeld voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.

Voor studenten, die zich in studiejaar 2019-2020 voor het eerst inschrijven voor een bachelor of associate degree opleiding en recht hebben op het wettelijk collegegeld, gaat voor het eerste jaar het verlaagd wettelijk collegegeld gelden.. Dit verlaagd wettelijk collegegeld wordt vastgesteld op 50% van het reguliere wettelijk collegegeld. Studenten die een lerarenopleiding volgen, komen in aanmerking voor 2 jaar verlaagd collegegeld. 

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Aanvullende kosten

Houd rekening met aanvullende kosten voor studieboeken, leermiddelen en activiteiten.

Kosten (deels) aftrekbaar

In sommige gevallen kun je kosten die je maakt voor je studie van de belasting aftrekken. Klik hier voor meer informatie.

Wat kost het om deze opleiding te volgen?

Collegegeld

De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je kunt het bedrag berekenen met onze collegegeldmeter. Kijk hiervoor op fontys.nl/collegegeldmeter.

Studiefinanciering

Deeltijdstudenten komen niet in aanmerking voor studiefinanciering. Wel is het in veel gevallen mogelijk studiekosten van de belastingen af te trekken. We raden je aan hiervoor betalingsbewijzen voor collegegeld en andere schooluitgaven te bewaren. Wellicht kun je ook via je werkgever een beroep doen op bepaalde tegemoetkomingen.

Sfeerafbeelding Fontys