Na de opleiding

Het wordt voor mensen steeds complexer om hun draai te vinden op de arbeidsmarkt. En voor organisaties om hun strategische koers uit te zetten en te varen. Dit maakt de noodzaak van HRM op verschillende niveaus met de dag groter.  Daarnaast zoeken bedrijven ook steeds meer manieren om hun werknemers zo efficiënt mogelijk te laten werken. De arbeidsmarkt heeft steeds meer behoefte aan een arbeidsadviseur, coach maar recruiters die de juiste arbeidscombinatie kan verwezenlijken. Want een passende werkplek wordt steeds belangrijker voor de werkgever en werknemer. Het managen van arbeid wordt daarmee een van de belangrijkste aandachtspunten van de toekomst.

Arbeidsmarktperspectief Een hr-professional is werkzaam in diverse vakgebieden en functies.

In een organisatie Een HRM-medewerker of HR-adviseur adviseert het management op het gebied van allerlei personeelsaangelegenheden. Hij geeft samen met het management concreet richting aan de toekomst van de organisatie en de medewerkers.

Naast het werk van HRM op een stafafdeling bestaat er ook een decentrale HRM-vorm, waardoor managers en leidinggevenden zelf verantwoordelijk zijn voor een aantal HRM-taken. Ook voor managers en leidinggevenden biedt de opleiding de mogelijkheid om door te groeien naar een andere functie op hbo-niveau bij je huidige werkgever.

In een adviserende rol Een loopbaanadviseur houdt zich voornamelijk bezig met de vraag welke arbeid voor een bepaald persoon het meest geschikt is en hoe hij zich hiervoor zou kunnen ontwikkelen. De adviseur werk en inkomen adviseert en begeleidt de klant, werkzoekende of werkgever, naar aanleiding van een ondersteuningsvraag over werk en inkomen. De verzuim-/re-integratiemanager is gespecialiseerd in de persoonlijke begeleiding van een zieke werknemer en werkt hij meestal bij een arbodienst.

In de werving en selectie In de werving en selectie is bijvoorbeeld een intercedent werkzaam bij een uitzendbureau, die steeds op zoek is naar de optimale match tussen een individu en een organisatie. Een recruiter (bij bijvoorbeeld een werving- en selectiebureau) is verantwoordelijk voor het coördineren en faciliteren van de werving en selectie van medewerkers voor organisaties. Daarnaast coördineert hij de zaken rond te plaatsen medewerkers. Ook begeleidt hij mensen in hun loopbaan, denk hierbij aan het meedenken over kansen op de arbeidsmarkt op lange termijn.

Sfeerafbeelding Fontys