Sprint naar content
Profiel

Hybride Techniekopleiders

Scholen kunnen de ondersteuning van technische vakmensen die de praktijk in de vingers hebben goed gebruiken en zijn dringend op zoek naar mensen die het talent hebben hun kennis en ervaring over te dragen op de volgende generatie technici!
Heb jij als technisch professional al ooit nagedacht over een carrière in het onderwijs naast jouw baan? Zie je het als werkgever zitten om jouw werknemers te laten deelnemen in het onderwijs? Of help je mee als stageschool om ervaring op te doen?

Lees dan op deze website meer over het project "Hybride Techniekopleiders" dat in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg - in samenwerking met het bedrijfsleven - wordt vormgegeven door O&O fondsen (A+O-Metalektro, OOM, Wij-techniek), Bouwend Nederland, (v)mbo's, Fontys en partners in de verschillende regio's.

Algemene informatie

Werken in de techniek én in het onderwijs: iets voor jou? Wij zijn op zoek naar vakmensen met een technische opleiding (minimaal mbo-4 niveau), een hbo werk- en denkniveau, én vooral passie voor het mooie techniek-vak. Je gaat jouw huidige baan in de techniek combineren met lesgeven. Misschien heb je op je werk of privé al ervaring met de begeleiding van jongeren, maar dat is niet noodzakelijk.

Wat heb je er zelf aan:

 • Je leert jouw kennis en vaardigheden goed over te dragen.
 • Je verzorgt workshops en/of gastlessen en ontwikkelt lesmateriaal (onder begeleiding).
 • Je levert een bijdrage aan het techniekonderwijs en de kwaliteit van de branche.
 • Je maakt jouw werkweek gevarieerder en boeiender!
 • Je krijgt veel vaardigheden en competenties aangereikt die je kunt toepassen in het onderwijs én in je huidige functie

Heb je belangstelling? Dan is een zorgvuldige oriëntatie en afweging voordat je begint wenselijk. Deze website geeft je daarvoor al veel informatie. Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Nicky Jansen (Fontys) op telefoonnummer 0641162504.

Zodra er een concrete startdatum bekend is van een traject, volgt hier de aanmeldbutton om je aan te melden.

Bel voor meer informatie over Hybride Techniekopleiders

0641162504
n.jansen@fontys.nl

Algemene informatie

Werken in de techniek én in het onderwijs: iets voor uw medewerkers? Wij zijn op zoek naar vakmensen met een technische opleiding (minimaal mbo-4 niveau), een hbo werk- en denkniveau, én vooral passie voor het mooie techniek-vak. Zij gaan hun huidige baan in de techniek combineren met lesgeven. Misschien hebben zij op het werk of privé al ervaring met de begeleiding van jongeren, maar dat is niet noodzakelijk.

Wat heb je er als werkgever aan?

 • Je stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van de betrokken medewerker
 • Je geeft een impuls aan het opleidingsklimaat binnen jouw organisatie.
 • Je haalt nieuwe en andersoortige kennis in jouw bedrijf.
 • Je realiseert een directe link met het netwerk van potentiële toekomstige vakmensen (de leerlingen) en het beroepsonderwijs.
 • Je krijgt binnen jouw organisatie (mogelijk) een gekwalificeerde praktijkbegeleider.
 • Mogelijk kun je gebruik maken van een opleidingsvergoeding voor de deelnemer.

Bel voor meer informatie over Hybride Techniekopleiders

0348 437308

Als alles goed gaat, rondt de student in circa 10 maanden de opleiding af. Een belangrijke leerplek in de opleiding is de stageschool, met de coach op de stageplek in een spilfunctie. Van de coach wordt vooral verwacht dat hij/zij de cursist laat oriënteren op alles waar een onderwijsgevende (gastdocent, instructeur, docent) in het onderwijsproces mee te maken krijgt.

Voor meer informatie over Hybride Techniekopleider

0348 437345

Algemene informatie

De opleiding wordt gegeven in drie regio’s: Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De partners per regio verschillen, zodat er in opleiding en begeleiding goed ingespeeld wordt op de specifieke regionale omstandigheden in de regio.

Sfeerafbeelding Fontys

Daarvoor is per regio de informatie helder bij elkaar gezet voor:

·         Zeeland

·         Noord-Brabant

·         Limburg

OTIB /
projectleider Hybride Techniekopleider

0348 437345

Voor meer informatie omtrent de voorlichting voor de provincie Zeeland staat de projectleider Hybride Techniek Opleiders Zeeland, dhr. Gerben Rodts, u graag te woord via:

E: G.Rodts@huisvandetechniek.nl

T: 06 5430 3472

Ben jij als technisch professional er óók voor vakmannen en -vrouwen van de toekomst?

 • Ontwikkel nieuwe vaardigheden

 • Deel je kennis met jongeren

 • Verbreed je loopbaan