Sprint naar content
Profiel

Jongerencommunicatie & trends

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Wie geeft de cursus
  • Data en locatie

Wil jij meer weten over de leefwereld van jongeren? Ben jij benieuwd naar de laatste jongerentrends en wat de sleutel tot succes is in communicatie met jongeren? Dan is deze cursus/module iets voor jou!

In twee cursusdagen verken jij samen andere deelnemers de leefwereld van Generatie Z. Na deze cursus weet jij wat jongerentrends zijn en hoe je zelf jongerentrends in kaart kunt brengen. Je ontdekt samen met jongeren wat essentiële elementen zijn in jongerencommunicatie en je krijgt praktische handvatten aangereikt die jij gelijk kunt toepassen in jouw dagelijks werk met jongeren.

Waarom zou je meedoen aan deze cursus/module?
●     Je leert de leefwereld van jongeren verkennen
●     Je ontmoet andere jeugdprofessionals uit het werkveld
●     Je krijgt praktische handvatten die je direct in je dagelijks werk kunt toepassen
●     Je leert meer over jezelf en de manier van hoe jij met jongeren communiceert
●     Je oefent communicatievaardigheden, samen met jongeren
Deze cursus is bedoeld voor jeugdprofessionals die minimaal 5 jaar werkzaam zijn in het werkveld en zichzelf professioneel verder willen ontwikkelen. De training is geschikt voor professionals die meer willen weten over Generatie Z en hun leefwereld, jongerentrends en jongerencommunicatie.
De cursus/module wordt verzorgd door Eva Saeboe en Lotte van Oosterhout. Eva Saeboe is aanjager jongerenparticipatie bij het Jongerennetwerk-Samen met de Jeugd/Innovatienetwerk Jeugd in de regio Hart van Brabant. Haar expertise ligt bij het communiceren met jongeren. Lotte van Oosterhout is docent Concept Creation bij de opleiding International Lifestyle Studies. Haar expertise ligt bij het doen van trendonderzoek en innoveren in het sociaal domein. Beide trainers zijn afgestudeerd pedagoog.
De cursus/module bestaat uit 2 dagen. Het programma van dag 1 gaat over jongerentrends. Dag 2 gaat over jongerencommunicatie. De cursus wordt gegeven op 12 en 19 mei 2021 bij Fontys Hogeschool Pedagogiek in Tilburg.
Cursusniveau
Cursus
Lesplaats(en)
Tilburg
Studiebelasting
Aanwezigheid tijdens de 2 cursusdagen

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

De lesdagen zijn op woensdag. Tijd: 9.30-16.30 uur. Deze cursus wordt opnieuw gepland. Heb je hierover vragen, neem contact met ons op.

Contact

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

08850-86156
pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl

Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Sfeerafbeelding Fontys

De training Jongerencommunicatie & trends is SKJ geaccrediteerd.