Aanmelden

Aanmelden doe je bij Studielink. Voor Journalistiek gebruik je onderstaande gegevens:

Naam instelling Fontys Hogescholen
Plaats Tilburg
Naam opleiding B Journalistiek

Hoe meld je je aan:

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een opleiding van Fontys Hogescholen.

Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:

Klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. 
LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

Bevestig altijd je gegevens.

Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Kies voor ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ en volg de stappen. Na je bevestiging ontvang je per e-mail een bericht van Studielink.

Ga regelmatig naar je ‘Mijn Studielink pagina’ en check je ‘Mijn To Do lijst’.

2. Doe de Studiekeuzecheck

Fontys biedt jou een Studiekeuzecheck aan en zorgt ervoor dat jij op de juiste plek komt te zitten. Daarnaast kunnen we dan bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak. Dit advies is niet bindend, je bepaalt zelf of je start met je opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.
Wil je meer weten, check dan de FAQ.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld. Je vindt de digitale machtiging in 'Mijn Studielink pagina' bij je ‘Mijn To Do lijst’. Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats op of rond 13 september. Kijk voor een indicatie van je collegegeld op de collegegeldmeter.

Onderwijs- en examenregeling (OER)

In de OER vind je info over:
- de inhoud
- de toetsing
- de begeleiding

 • Inschrijving compleet maken Fontys Hogeschool Journalistiek

  Als je je aangemeld hebt bij Studielink (verzoek tot inschrijving), ben je nog niet meteen ingeschreven. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Het diploma van je vooropleiding en je persoonsgegevens worden gecontroleerd. Kunnen we die controle niet uitvoeren, dan nemen we contact met je op.
  • Heb je een mbo-vooropleiding, dan wordt gekeken of deze aansluit bij onze opleiding. Als dat niet het geval is nemen we contact met je op.
  • Voldoe je niet aan onze vooropleidingseis en ben je vóór 1 september 21 jaar of ouder, dan moet je om toegelaten te kunnen worden deelnemen aan een toelatingsonderzoek 21 + .
  • De betaling van het collegegeld moet je vóór 1 september 2018 regelen. Medio mei ontvang je via Studielink nadere informatie over de manier van betalen. Een indicatie van de hoogte van je collegegeld kun je vinden op www.fontys.nl/berekencollegegeld.


 • Studiekeuzecheck

  Studiecheck

  Heb je voor de juiste studie gekozen?
  Deze opleiding biedt jou een studiecheck aan, waardoor je een serieus en
  onderbouwd advies krijgt over je studiekeuze. Dit advies is niet bindend;
  je bepaalt zelf of je start met de opleiding, mits je voldoet aan de toelatingseisen.

  Hoe werkt het?

  Na aanmelding via Studielink ontvang je van de opleiding een verzoek om
  een digitale vragenlijst in te vullen. Na retourzending krijg je binnen 4 weken
  een uitnodiging voor een contactmoment. Binnen 10 werkdagen ontvang
  je daarna een studiekeuzeadvies. Zo weet je of de gekozen studie goed bij je past of wat je kunt doen om deze passend te maken, en hoe je wellicht tot een andere keuze kunt komen.

  2 meisjes lopen door een gang van een schoolgebouw