Na de opleiding

Na de opleiding

Als afgestudeerd journalist van Fontys Hogeschool Journalistiek ben je echt klaar voor de arbeidsmarkt: je hebt de juiste journalistieke grondhouding, een breed maatschappelijk inzicht en een ruime kennis van de media. Als journalist kun je aan de slag bij bijvoorbeeld landelijke of regionale kranten of huis-aan-huisbladen, bij een van de vele tijdschriften die ons land kent, bij radio-en televisieomroepen, bij online platforms, bij communicatieafdelingen van organisaties en commerciële bedrijven. Journalisten vervullen uiteenlopende functies: van online redacteur tot verslaggever of correspondent. Daarnaast vinden afgestudeerden werk in de voorlichting en PR, maar ook in het bedrijfsleven.
Tegenwoordig worden afgestudeerden steeds vaker freelancer. Dan werken ze als zelfstandig ondernemer voor verschillende opdrachtgevers in de mediawereld, bijvoorbeeld tv-productiebedrijven of tekstbureaus.

Arbeidsmarktperspectief

Afgestudeerden van Fontys Hogeschool Journalistiek scoren qua baankansen net zo goed als de gemiddelde hbo’er. Dat komt mede omdat journalisten nog steeds niet alleen gewild zijn in de journalistiek, maar ook in de wereld van pr, voorlichting en politiek.