Sprint naar content
Profiel

K!NDT en de Kansencirkel

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Wie geeft de cursus
  • Data en locatie

Omdat we dit alle kinderen gunnen ...

in gesprek met kinderen, ouders en professionals 

samen vanuit liefde, vertrouwen, kansen

kijken naar het kind en elkaar

zodat we allemaal dezelfde taal spreken

en elkaar beter begrijpen

Wil jij weten hoe je als professional een kind echt centraal stelt? En hoe je samen met een kind, ouders en collega's vanuit liefde, vertrouwen en een gemeenschappelijke taal werkt aan zijn of haar toekomst?

K!NDT is een manier om echt mét elkaar in gesprek te zijn, mét de jongere, het kind, mét ouders en mét elkaar als professionals over de gehele ontwikkeling van de jongere/het kind en waarbij de kansen van de jongere/het kind leidend zijn. Je leert niet alleen een nieuwe manier van gespreksvoering, maar wordt ook meteen handelingsbekwaam gemaakt in deze module om meteen zelf aan de slag te gaan.

In twee dagdelen nemen we je mee in de wereld van K!NDT en het werken met de Kansencirkel en de K!NDT cirkel. We delen ervaringen, praktische tips en je gaat zelf aan de slag. Eerst samen tijdens het eerste dagdeel en vervolgens op je eigen werkplek. In het tweede dagdeel komen we weer bij elkaar om ervaringen te delen en vragen te stellen (intervisie). Aan de hand daarvan krijg je extra uitleg en tips zodat je goed voorbereid voortaan zelf kunt werken volgens K!NDT, met de Kansencirkel en de K!NDT cirkel.

K!NDT staat deze twee dagdelen centraal. K!NDT is een Tilburgs initiatief uit het onderwijs, jeugdzorg en de gemeente en ontstaan vanuit professionals die op een andere manier met elkaar willen samenwerken om elk kind een goede start en toekomst te geven. Vanuit liefde, vertrouwen en met een gemeenschappelijke taal kijken we samen naar de gehele ontwikkeling van het kind en zijn de kansen van het kind leidend. Samen zetten we de volgende stap zodat het kind deze kans kan pakken. Ouders en professionals staan naast elkaar. Vullen elkaar aan wanneer er nog geen (of beginnende) problemen zijn. Gelijkwaardig. Zonder oordeel. Het gedachtengoed van K!NDT, de Kansencirkel en de K!NDT cirkel en bijbehorende materialen zijn hulpmiddelen om die gesprekken met elkaar te voeren.Tijdens de module K!NDT leer je de achtergrond, gedachte en taal van K!NDT om zelf op deze manier aan de slag te gaan in je eigen werkomgeving. We hebben de module bewust in twee delen opgedeeld zodat je na het leren over en oefenen met K!NDT, je eerst zelf in je eigen praktijk aan de slag kunt gaan en daarna bij ons en de groep terug kunt komen met je ervaringen, vragen en tips.

Deze cursus is bedoeld voor professionals die werken met jeugd die minimaal 3-5 jaar werkzaam zijn in het werkveld en zichzelf professioneel verder willen ontwikkelen. De training is geschikt voor professionals die meer willen weten over het gedachtengoed van K!ndt en de Kansencirkel.

De cursus/module wordt verzorgd door Stefanie Bolsius. Stefanie is aanjager en coördinator van K!NDT, tevens is zij oprichter van stichting Verwonderwijs en stichting Yogamaatjes. Zij zet zich voor de volle 100% in voor het welzijn van het kind.

Zij geeft deze cursus/module samen met een aantal experts vanuit het werkveld.

De cursus/module bestaat uit 2 dagdelen (2 ochtenden). De cursus vindt plaats bij Fontys Hogeschool Pedagogiek, campus Stappegoor in Tilburg.

Cursusniveau
Cursus
Lesplaats(en)
Tilburg
Lesdagen en -tijd
Woensdag 9 en 23 februari 2022: 9.30-12.30 uur
Studiebelasting
Aanwezigheid

Fontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg

Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg
Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

08850-86156
pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl

Sfeerafbeelding Fontys

De cursus K!NDT en de Kansencirkel is SKJ geaccrediteerd.

Kansencirkel