Kennismaken met Lerarenopleiding Sittard (flexibele deeltijd)

Welkom bij de Online Open Avond van de flexibele deeltijdopleidingen van Fontys Lerarenopleiding Sittard (FLOS)!

Op deze pagina krijg je een beeld van onze flexibele deeltijdopleidingen en vind je informatie over het lerarenvak in het algemeen. Lees verhalen van onze (oud-)studenten die de carrièreswitch naar het onderwijs maakten en bekijk video's over het leraarsvak, waaronder de online voorlichting van 11 mei 2020. Heb je vragen voor studenten? Ellen, Jeroen en Liv staan je graag per e-mail te woord. Wij wensen je veel succes met je studiekeuze.

Online voorlichtingsweek 23 tm 26 november 2020

Tijdens een online voorlichting ontvang je informatie over de inhoud en (keuze) mogelijkheden van de opleiding. Er is ook volop ruimte om je vragen te stellen via de chat. Dit helpt je om een beeld te krijgen van de opleiding. Meld je hier aan voor een online voorlichting!

Online voorlichting flexibele deeltijdopleidingen

Overweeg jij om leraar in het voortgezet onderwijs te worden? Docent Arjan Endeman en deeltijdstudent Leraar Nederlands Jeroen Muyrers, gaven op 11 mei 2020 een online voorlichting over het leraarsvak en over de opzet van de flexibele deeltijdopleidingen bij FLOS. Ook beantwoordden ze tijdens de online voorlichting vragen van deelnemers. Heb jij deze voorlichting gemist? Dan kun je deze hiernaast terugkijken.

Flexibel studeren bij Fontys Lerarenopleiding Sittard

Fontys Lerarenopleiding Sittard heeft negen versnelde en flexibele deeltijdopleidingen, waarmee je in twee jaar tijd een onderwijsbevoegdheid kunt halen. Met jouw diploma op zak kun je direct lesgeven in de onderbouw van de havo of het vwo, het hele vmbo en mbo en binnen de volwasseneneducatie.

Onze flexibele deeltijdopleidingen zijn opleidingen op maat, afgestemd op jouw vooropleiding, werkervaring en wensen. Onze opleidingen bestaan meestal uit twee of drie delen: een vakinhoudelijk en vakdidactisch deel, een pedagogisch-didactisch deel en het werkplekleren (werk of stage).

• Kleinschalig en persoonlijk
  • Tweejarig traject
  • Meestal 1 studieavond per week
  • Vrijstellingen en subsidies mogelijk

Een kijkje op onze open dag en avond

Studenten over flexibel studeren bij FLOS

Als student aan een opleiding van FLOS volg je een opleiding die precies is afgestemd op jouw competenties, ervaring en wensen. Heb je al ervaring in het onderwijs? Dan kun je vaak minder stagelopen of vrijstelling krijgen voor didactische vakken.

Als je studenten vraagt wat er in hun opkomt als ze aan hun opleiding denken, dan noemen de meesten de kleinschaligheid, de korte lijnen met de docenten en de fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.

Benny is student aan de flexibele deeltijdopleiding Leraar Natuurkunde

“We hebben plezier gehad tijdens de lessen. Omdat we met een kleine groep waren, kregen we veel persoonlijke aandacht. De studie is heel breed en er zit veel diepgang in. Ook al was ik al werkzaam als docent, ik heb veel extra dingen mogen leren.”

Renée volgt de de flexibele deeltijdopleiding Leraar Nederlands

“Mijn vriendin deed ook de opleiding tot lerares Nederlands in Sittard. Ik werd blij van de verhalen die ze vertelde. Twee weken later bezocht ik de open dag. De manier van aanpak, het maatwerk dat FLOS aanbiedt, sprak me direct aan."

Edwin maakte een carrièreswitch via flexibele deeltijdopleiding

Lees zijn inspirerende verhaal

Stel je vraag aan een student!

Hoe is de balans tussen werk en studie? Hoe ziet de basis van de opleiding eruit? Hoeveel uur ben je bezig met zelfstudie? Allemaal vragen die onze huidige studenten kunnen beantwoorden. Ellen, Jeroen en Liv helpen je graag!

Contact met Ellen, student flexibele deeltijdopleiding Leraar Wiskunde

Stuur Ellen een e-mail

Contact met Jeroen, student flexibele deeltijdopleiding Leraar Nederlands

Stuur Jeroen een e-mail

Contact met Liv, student flexibele deeltijdopleiding Leraar Duits

stuur liv een e-mail

Veelgestelde vragen over de flexibele deeltijdopleiding

Welke dagen moet ik naar school? En hoeveel uur moet ik stage lopen? Voor alle praktische vragen kijk je hieronder bij de veelgestelde vragen van Fontys Pro Educatie waar onze deeltijd opleidingen onder vallen. Heb je vragen over o.a. collegegeld, inschrijven of het 21+ toelatingsonderzoek? Stuur dan een bericht naar ons Studenten Informatie Punt. Dit kan via Whatsapp of door een e-mail te sturen.

Leraar? Je bent het al!