Kennismaken met Lerarenopleiding Sittard (masters)

Welkom bij de online open avond van de masteropleidingen Leraar Nederlands, Leraar Engels en Leraar Wiskunde

van Fontys Lerarenopleiding Sittard (FLOS)!

Op deze pagina vind je informatie over onze professionele masters. Lees verhalen over (oud-)studenten die een master volgden en bekijk de video van alumnus Roy de Ruyter. Heb je vragen voor studenten? Robin en Gaby staan je graag per e-mail te woord.

Online voorlichtingsweek 23 tm 26 november 2020

Tijdens een online voorlichting ontvang je informatie over de inhoud en (keuze) mogelijkheden van de opleiding. Er is ook volop ruimte om je vragen te stellen via de chat. Dit helpt je om een beeld te krijgen van de opleiding. Hieronder vind je de data en tijden en kun je je aanmelden.

Volg een masteropleiding tot eerstegraads docent bij Fontys Lerarenopleiding Sittard

Fontys Lerarenopleiding Sittard biedt drie professionele masters aan: Leraar Nederlands, Leraar Engels en Leraar Wiskunde. Met een master op zak ben je een eerstegraadsdocent die les mag geven in de bovenbouw van havo en vwo én in het hoger onderwijs.

In Sittard kun je in twee jaar je diploma behalen op een kleinschalige lerarenopleiding met een ervaren en deskundig team. Je kunt ook langer dan twee jaar over de opleiding doen. We bekijken graag samen jouw persoonlijke behoeften en mogelijkheden. Onze opleiding leidt op tot de graad master.

• Kleinschalig en persoonlijk
  • Tweejarig traject
  • Les op donderdag en vrijdag overdag
  • Flexibel en op maat

Een kijkje op onze open dag en avond

Studenten over flexibel studeren bij FLOS

Als student aan een master van FLOS, volg je een opleiding die precies is afgestemd op jouw competenties, ervaring en wensen. Als je studenten vraagt wat er in hun opkomt als ze aan hun opleiding denken, dan noemen de meesten de kleinschaligheid, de korte lijnen met de docenten en de fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.

Hèlen volgt de master Leraar Nederlands

"De lerarenopleiders van FLOS hebben samen met mij goed gekeken naar mijn persoonlijke situatie en de balans tussen werk, studeren en privé."

Zuzana volgt de master Leraar Engels

"Als student word je enorm geholpen door de lerarenopleiders. Ze kennen jou en je (privé-)situatie, en spelen hier fijn op in. Zo ontstaat er echt onderwijs op maat.”

Roy over zijn fascinatie voor het leraarsvak

Lees zijn inspirerende verhaal

Stel je vraag
aan een student!

Hoe is de balans tussen werk en studie? Hoe ziet de basis van de opleiding eruit? Hoeveel uur ben je bezig met zelfstudie? Allemaal vragen die onze huidige studenten kunnen beantwoorden. Robin en Gaby helpen je graag!

Contact met Robin, student master Leraar Nederlands

Stuur Robin een e-mail

Contact met Galyna, student master Leraar Engels

stuur galyna een e-mail (je krijgt antwoord in het Engels)

Contact met Gaby, student master Leraar Wiskunde

Stuur Gaby een e-mail

Veelgestelde vragen over de masteropleidingen bij FLOS

Hoe is de verhouding les en stage? Op welke dagen moet ik naar school?
Voor alle praktische vragen kijk je hieronder bij de veelgestelde vragen.
Vragen over o.a. collegegeld, inschrijven of het 21+ toelatingsonderzoek?
Stuur dan een bericht naar ons Studenten Informatie Punt. Dit kan via Whatsapp of door een e-mail te sturen.

Als vwo’er kun je jouw tweede- én eerstegraadsbevoegdheid in 5 jaar halen. Dit geldt voor de opleidingen Leraar Nederlands en Leraar Wiskunde. Bekijk de mogelijkheden per opleiding.