Aanmelden

Voor de kopopleiding geldt bijna dezelfde aanmeldprocedure als voor andere hbo-bacheloropleidingen. Ga naar de handleiding om er zeker van te zijn dat je je juist inschrijft. Voorafgaand aan je aanmelding willen we wel graag een intakegesprek met je voeren, om er zeker van te zijn dat je toelaatbaar bent en dat de kopopleiding de meest gunstige studieroute voor je is. De kopopleiding kun je alleen volgen in voltijd.

Aanmeldprocedure

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een voltijdopleiding van Fontys Hogescholen.

Handleiding aanmelden in Studielink

Klik hier voor een korte uitleg over het aanmelden in Studielink voor de kopopleiding.

Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:

Klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen.  
LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

Bevestig altijd je gegevens.

Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Kies voor ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ en volg de stappen. Na je bevestiging ontvang je per e-mail een bericht van Studielink.

Ga regelmatig naar je ‘Mijn Studielink pagina’ en check je ‘Mijn To Do lijst’.

2. Doe de Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat jij op de juiste plek komt te zitten. Daarnaast kunnen we dan bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak. Wil je meer weten, check dan de FAQ.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld. Je vindt de digitale machtiging in 'Mijn Studielink pagina' bij je ‘Mijn To Do lijst’. Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats op of rond 13 september. Kijk voor een indicatie van je collegegeld op de collegegeldmeter.

 • Aanmelden kopopleiding in Studielink

  Doorloop onderstaande stappen om jezelf op de juiste manier voor de kopopleiding aan te melden.

  Het is van belang dat je bij 'start in eerstejaar' het antwoord 'nee' aanvinkt. Toestemming is niet nodig. Bij de opleiding selecteer je de bachelor voltijdopleiding 2e graad. Kijk verder in onderstaande schermuitleg.

  Let op: Voor onderstaande lerarenopleidingen geldt een andere handleiding. Neem hiervoor even contact met ons op.

  Leraar Pedagogiek
  Leraar Werktuigbouw I en II
  Leraar Elektrotechniek I en II
  Leraar Motorvoertuigentechniek I en II
  Leraar Bouwkunde I en II
  Leraar ICT/Leraar Informatica


  Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys
  Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 08850 74288 of email naar studentzakenflot@fontys.nl