Studenten over deze opleiding

'Dat je collega’s vragen of ze je lessenreeks mogen gebruiken in de klas is te gek!'

Student Eva Mollen is 21 jaar en docent binnen de Wereldklas op het Pius X-College in Bladel. Bij Fontys heeft zij Pedagogiek gestudeerd en nu is zij bezig met haar kopopleiding Omgangskunde bij FLOT. Voor de opleiding werd ze uitgedaagd een eigen lessenreeks te ontwikkelen over een actueel onderwerp. Eva koos voor sexting, een onderwerp dat volgens haar en haar collega’s momenteel nog erg onderbelicht is in het onderwijs, terwijl het onder leerlingen een hot topic is waar ze regelmatig mee in aanraking komen. Alle leerlingen van vmbo-2 gemengd-theoretisch hebben de lessen van Eva mogen volgen en waren er erg enthousiast over.

“Mijn doel voor de reeks van vier lessen is met name bewustwording. Een hoop leerlingen vertelt, na enig doorvragen, toch regelmatig (in)direct met sexting in aanraking te komen maar ze zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen hiervan”, aldus Eva. “Door middel van groepsdiscussies, voorbeelden uit de media en het delen van eigen ervaringen probeer ik de student te informeren en zich een eigen mening te laten vormen over sexting. Daarnaast geef ik adviezen en laat ik de leerlingen zelf een poster ontwerpen over sexting.”

Het feit dat ze een opdracht van haar kopopleiding gelijk kan toepassen in haar eigen klassen geeft Eva een enorme kick. “Dat je oudere, zeer ervaren collega’s vragen of ze mijn lessenreeks mogen gebruiken in hun klassen is echt een enorm compliment en te gek!”.