Na de opleiding

Sfeerafbeelding Fontys

Waar kan ik straks lesgeven?

Het getuigschrift van deze opleiding geeft je de tweedegraads bevoegdheid Leraar Consumptieve Techniek. Daarmee mag je lesgeven als docent consumptieve techniek in het vso praktijkonderwijs, vmbo en mbo.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rol als opleider/docent in de horeca, bakkerij of hospitality-branches. Daar is behoefte aan praktijkbegeleiders, trainers en coaches.

In welke vakken kan ik lesgeven?

Mbo en vmbo kennen hun eigen afstudeerrichtingen, die zij zoveel mogelijk afstemmen op de behoeften van het beroepenveld. De opleiding Leraar Consumptieve Techniek sluit daar uiteraard bij aan. Je kunt, op basis van je vakkennis en voorkeuren, kiezen voor een baan als docent consumptieve techniek binnen het praktijkonderwijs. Ook kun je gaan werken als vmbo-docent. Je verzorgt dan lessen binnen het vmbo-profiel horeca, bakkerij en recreatie of zorg en welzijn en geef je les in de bijbehorende vakken. Wil je gaan lesgeven in het mbo, dan geef je les in vakken die behoren bij de profielen voor kok, gastheer/vrouw of bakker.  

Doorstuderen

Na je opleiding heb je een tweedegraads lesbevoegdheid en ben je toelaatbaar tot een masteropleiding. Interessante masteropleidingen zijn de master Leren en Innoveren en Master Special Educational Needs. Deze masters zijn ook te volgen bij Fontys.