Neeltje over Leraar Consumptieve Techniek

“Iemand zei tegen mij: 'Lesgeven, dat is echt iets voor jou!' Deze uitspraak zette me aan het denken en diegene had zeker een punt. Ik werkte toen nog in de bediening en wist van mezelf dat ik dat niet altijd wilde blijven doen. Daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Ik wilde docent worden en wil nu graag mijn kennis overdragen aan studenten. Daar komt mijn jarenlange praktijkervaring ook goed bij van pas.

Ik moet wel eerlijk toegeven. Ik ben van mezelf een erg impulsief persoon. Dus ik heb geen open dagen bezocht, maar me direct ingeschreven voor de opleiding. Ik vond het heel heftig om weer in de schoolbanken te zitten.

"Nieuwe lesstof triggert me om extra in de lesstof te duiken"

Het zijn lange dagen met veel nieuwe indrukken en je zit de hele dag te luisteren. Dat is wel wat anders dan rondrennen zoals in de horeca. En iedere eerste dag van een nieuwe periode denk ik “o jee, dit wordt hem niet”, maar als je dan weer even bezig bent, dan lukt het altijd. Het is gewoon wennen. Ik merk wel dat mijn instelling heel anders is dan toen ik jong was en ging studeren. Nu neem ik geen genoegen met een zesje.

De pedagogische kant vind ik het interessants aan de opleiding. Door de inzichten van de leerlingen te leren als docent zijnde, snap je ze beter. Dit is voor mij ook veel.

“Ik kan, wanneer er problemen zijn, altijd bij mijn docent terecht”

“Ik ben getrouwd en heb twee oudere kinderen. Het is fijn dat de kinderen al wat ouder zijn, dat maakt het een stuk makkelijker voor mij. De studie vergt toch veel tijd in de avonden en op zondagen. De begeleiding vanuit Fontys is daarin erg goed. Ik kan, wanneer er problemen zijn, altijd bij mijn docent terecht. Daar heb ik een heel persoonlijk contact mee. De docenten zijn sowieso heel toegankelijk.”

Naam: Neeltje Janssen

Instituut: Fontys Pedagogische Technische Hogeschool