Studenten over deze opleiding

Studenten over deze opleiding

"Ik geniet er erg van"

“Waarom ik de deeltijdopleiding Engels ben gaan doen? Voor mij was het eigenlijk een ‘moetje’. Maar ik bleek het heel leuk te vinden! Ik heb een achtergrond in de muziek: ik deed het conservatorium en ben nu leraar Muziek op een middelbare school. Ik wil heel graag op die school blijven maar er is relatief weinig werk in mijn vak. Daarom ben ik gaan onderzoeken of ik er een vak bij zou kunnen doen. In Nederlands, Engels en de klassieke talen is veel werk, dus koos ik voor Engels. Een heel goede keuze, bleek, want ik geniet er erg van.

Het feit dat je hier in Sittard je deeltijdopleiding ‘op maat’ kunt volgen, sprak mij erg aan. Voordat ik begon met de studie kreeg ik een schriftelijke en mondelinge intake. Op basis daarvan hebben we samen de opzet van mijn opleiding bepaald. Welke blokken doe je op school, welke in de vorm van zelfstudie, dat soort zaken. Het is qua moeilijkheid goed te doen, maar het is erg veel. Je volgt in wezen een complete deeltijdopleiding in twee jaar tijd. Aanpoten dus.

De sfeer binnen de opleiding is geweldig. Onze studentengroep is enorm hecht geworden. We doen gezellige dingen samen, ook naast de studie.

Engels is natuurlijk wat anders dan muziek, en ik was ook wel een beetje bang dat ik het lesgeven in Engels saai zou vinden. Mijn motto is ‘er moet in iedere les gelachen worden’. Dat is tijdens muzieklessen niet zo moeilijk: je hebt enorm veel mogelijkheden en altijd vrolijke kinderen. Engels is veel theoretischer. Maar ik weet nu dat ik met afwisseling in werkvormen en de opbouw van de lessen ook daar leuke dingen kan doen. Voor mij is dit de perfecte combinatie.”

Nathalya Kelleter, docente Muziek en Engels, afgestudeerd maatwerkstudente lerarenopleiding Engels, Sittard

Sfeerafbeelding Fontys