Leraar Geschiedenis (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Heb je onderwijservaring en/of een verwante hbo- of wo-studie en wil je je verder ontwikkelen als leraar in geschiedenis? Kom bij Fontys Lerarenopleiding Sittard een maatwerktraject volgen; een verkort deeltijdtraject, waardoor je deze studie naast je baan zou kunnen volgen. Hoe zo’n maatwerktraject er uitziet, hangt af van de competenties, kennis en ervaring die je zelf al hebt. Je richt jouw opleiding in samen met de opleidingscoördinator van  Fontys, zodat dit past bij jouw wensen en werksituatie.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. Onze docenten brengen je vakkennis bij op hoog niveau met colleges, opdrachten en practica. De opleidingscoördinator van geschiedenis bepaalt samen met jou de inhoud van het programma, waarbij moet worden voldaan aan de landelijk vastgestelde kennisbasis. Vakinhoud en vakdidactiek zijn belangrijke onderdelen, evenals  algemene didactiek/pedagogiek die je helpen om vaardig te worden in het opzetten en uitvoeren van lessen. In Sittard dragen we tevens zorg voor extra kennis over hoe je digitale leermiddelen kunt inzetten in je lessen. 

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Kiezen voor het leraarschap is een bewuste keuze.  Een leraar heeft passie voor het vak én voor leerlingen. Om de lerarenopleiding succesvol te kunnen volgen moet je goed zijn in de gekozen vakrichting. Daarnaast moet je het natuurlijk leuk en een uitdaging vinden om met jonge mensen om te gaan en gemakkelijk contact met ze kunnen maken. Het combineren van een baan, privésituatie en studie  is niet eenvoudig. Het vraagt om een ambitieuze studiehouding , doorzettingsvermogen en organisatietalent. Je krijgt ervoor terug, dat je straks goed onderlegd  met plezier en geïnspireerd het onderwijs ingaat.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Contact met de opleiding

08850 79599
stip-sittard@fontys.nl