Ben je klaar voor een nieuwe stap binnen het onderwijs? Of wil je een carrièreswitch maken? Vraag jij je af hoe mensen vroeger leefden en wil je het verleden tot leven brengen en een link leggen naar het heden? Schrijf je dan in voor de deeltijdopleiding Leraar Geschiedenis in Tilburg.

Over de opleiding

De flexibele deeltijdopleiding Leraar Geschiedenis leidt je op voor een veelzijdige baan. Als leraar draag je bij aan de ontwikkeling van jongeren in het onderwijs en help je ze op weg naar een succesvolle toekomst. Hiervoor maak je gebruik van vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Je ontwikkelt tijdens de opleiding de juiste beroepshouding en leert jezelf continu te verbeteren.  

Visie op het leraarschap 

Bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg beschouwen we vijf pijlers als cruciale factoren voor goed leraarschap. Benieuwd naar de vijf pijlers? Lees dan hier onze visie op het leraarschap.

Waarom de opleiding Leraar Geschiedenis?

  • Flexibele deeltijdopleiding en daardoor goed te combineren met werk en privé
  • Een goede mix tussen theorie en praktijk
  • Reflecteren op je eigen handelen is een belangrijk onderdeel
 

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je niet alleen veel over sociaal-economische geschiedenis, staatsinrichting en historie, maar ook hoe je goed kunt lesgeven. Je leert hoe je die kennis vol enthousiasme kunt overdragen. Natuurlijk leer je ook alles over omgaan met leerlingen, klassen en ouders. Tijdens de praktijkervaring pas je de theorie toe. Hoe jouw opleiding er precies uit komt te zien is afhankelijk van de uitkomsten van je intakegesprek. 

  • Je past de theorie direct toe in de praktijk
  • Onderwerpen: Sociaal-economische geschiedenis, staatsinrichting en historisch redeneren
  • Je volgt jouw persoonlijke maatwerktraject
 
Sfeerafbeelding Fontys
 

Hoe ziet je week eruit?

Een deeltijdstudie volgen naast je baan is hard werken. Bij de flexibele lerarenopleiding Geschiedenis in Tilburg zit je helemaal goed als je je werk en studie goed op elkaar af wilt stemmen. Bij de start van je opleiding krijg je een persoonlijke studiecoach toegewezen die jou adviseert, ondersteunt en je ontwikkeling volgt.

  • Contactdagen: maandag: 18.00 - 21.30 uur & dinsdag: 16.00 - 21.30 uur. Contactdagen en –tijden onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Een studiejaar bestaat uit vier perioden van tien weken. Acht weken onderwijsaanbod en twee tentamenweken.
  • Al vanaf het begin van de opleiding sta je voor de klas.