Leraar Godsdienst/Levensbeschouwing (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Veel mensen nemen een uitgesproken positie in als het gaat over godsdienst en levensbeschouwing. Ook in de klas kom je dit tegen. Als onderwijsprofessional op het gebied van godsdienst/levensbeschouwing breng je je leerlingen over dit onderwerp in gesprek. Je helpt hen open, kritisch en met kennis van zaken om te gaan met diverse bronnen van zin. Daarbij onderzoek je ook hoe jij en je leerlingen zich verhouden tot de verschillende vormen die levensbeschouwing in onze maatschappij aanneemt.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

De lerarenopleiding godsdienst/levensbeschouwing bij FLOT is niet gebonden aan een specifieke religieuze denominatie. Je maakt kennis met een breed scala aan religieuze fenomenen. Behalve aan zaken die specifiek gericht zijn op godsdienst en levensbeschouwing, wordt aandacht besteed aan vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Reflecteren op je eigen handelen heeft hierin een belangrijke plaats. In de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar voortdurend af.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Je bent nieuwsgierig naar wat leerlingen bezielt en staat open voor de diverse religieuze en levensbeschouwelijke fenomenen die je in de samenleving tegenkomt. Je bent bereid om je eigen positie ten aanzien van deze fenomenen onder de loep te nemen. Als leraar ben je, naast een expert op je vakgebied, ook pedagoog, communicatiedeskundige en een organisatietalent. Je beschikt over een analytisch vermogen en kunt onderzoekend te werk gaan. Je hebt goede sociale vaardigheden en vindt het leuk om anderen iets te leren. Je bent ondernemend en kunt anderen overtuigen.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Veelgestelde vragen

Vind hier antwoord op veelgestelde vragen.

Klik hier

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Coördinator

Egon Verbraak
Lerarenopleider Levensbeschouwing

08850-72365
e.verbraak@fontys.nl