Sprint naar content

Kennismaken met Leraar Natuurkunde (deeltijd)

Maak zelf kennis met de opleiding Leraar Natuurkunde!

Welkom! Op deze pagina vind je overzichtelijk de informatie die je nodig hebt om de volgende stap te maken in je studiekeuze. Heb je een vraag? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Open avond
22 maart 2023
Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.
Proefstudeerdag FLOT Tilburg
20 mrt 2023 09:00 - 17:00 uur

Een goede manier om te onderzoeken of het beroep van docent bij je past is door deel te nemen aan een proefstudeerdag. Je maakt kennis met docenten van de verschillende opleidingen en een stukje algemene didactiek. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg. We raden je aan om je leren voort te zetten tijdens één of meerdere meeloopdagen, waarbij je dieper kennismaakt met studeren bij een specifieke opleiding.

Wil je graag een goed beeld hebben van de specifieke opleiding, dan kun je deelnemen aan een meeloopdag.

Is Onderwijs iets voor mij?

08.45Verzamelen receptie P1 Mollergebouw
09.00 uurOntvangst met koffie en thee
09.15 uurDe lerarenopleiding: wie zijn we, waar zijn we als we niet online zijn, welke opleidingen en opleidingsvarianten bieden wij aan?
09.45 uurWelke kwaliteiten zie jij in jezelf en zien anderen in jou? Hoe passen die bij het docentschap?
10.45 uurPauze
11.00 uurMotivatie voor beroep: hoe zie jij het onderwijs van de toekomst, jouw rol en toegevoegde waarde daarin? Hoe kom je tot je keuze voor dit beroep, welke activiteiten kun je ondernemen om te komen tot een bewuste en onderbouwde keuze? Wat/wie heb je verder nodig om je keuze te maken, wat wordt voor jou de volgende stap?
12.15 uurEvaluatie, afronding plenaire gedeelte. Graag weten wij wat je bevindingen zijn met deze dag, welke tops en tips jij voor ons hebt.
12.30 uurNeem een kijkje bij de opleidingen. Studenten van de opleidingen waarvoor je belangstelling hebt getoond halen je op voor de lunch en om je een kijkje te geven in de opleiding. Indien er geen activiteiten zijn bij de opleiding van je keuze, dan kun je in gesprek met de coördinator of een kijkje nemen bij een andere opleiding van hetzelfde cluster. Er staat hoe dan ook een student voor je klaar.

Is er geen datum bekend voor een meeloopdag of is deze al volgeboekt? Neem dan contact met ons op: 08850 74300 of marcomflot@fontys.nl. Meeloopdagen zijn beschikbaar vanaf periode 2. In de afsluitende periode 4 is er een beperkt aanbod aan meeloopdagen. Houd hier rekening mee.

Contact met studieadviseur Judith

Dit is een oriënterend gesprek over de mogelijkheden naar het leraarschap. Neem voor specifieke vragen over de opleiding contact op met de opleidingscoördinator.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Contact met de opleidingscoördinator Karel Langendonck

Een impressie van de open avond

neem een kijkje

Denise durfde het na 20 jaar aan een carrièreswitch te maken

Fontys for society

Het onderwijs: de mooiste baan van je leven!

Flexibel studeren bij Fontys

Bij Fontys kun je flexibel studeren. Dit betekent dat je zelf kiest welke onderdelen van de opleiding je zelfstandig leert (via een online leeromgeving), voor welke onderdelen je (werk)ervaring inzet en aan welk onderwijsaanbod (theorie/praktijk) je actief deelneemt. Het uitgangspunt van flexibel studeren is praktijkleren. Opdrachten worden gemaakt vanuit je eigen ervaringen, waardoor je de theorie meteen toepast in de praktijk.

Placeholder for Fontys video
Na 20 jaar in het laboratorium is het best spannend om weer de schoolbanken in te klimmen. Maar studeren verleer je niet! Het allermooiste aan het beroep van leraar vind ik het contact met leerlingen. Dat je ze ook een beetje leert kennen.'
Student Denise