Leraar Nederlands (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Graad (titel)
Bachelor of Education
Studieduur
Flexibel (24-48 maanden)
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Met de flexibele deeltijdopleiding Leraar Nederlands (hbo) in Sittard kun je via een verkort traject een tweedegraads onderwijsbevoegdheid behalen. Hiermee mag je lesgeven in de onderbouw van de havo of het vwo, het gehele (v)mbo en binnen de volwasseneneducatie. Als leraar draag je bij aan de ontwikkeling van jongeren en (jong)volwassenen. Er is altijd vraag naar goede leraren. Daarnaast kun je ook aan de slag bij (semi)overheidsinstellingen of particuliere bedrijven, zoals uitgevers van schoolboeken en vakbladen.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Bij Fontys Lerarenopleiding Sittard sta jij centraal. We zijn een kleinschalige lerarenopleiding binnen het grote Fontys, waardoor je veel en persoonlijke aandacht krijgt van onze docenten. Dit begint al bij de intake, waar gekeken wordt voor welke vrijstellingen en subsidies je in aanmerking komt. Omdat het aantal colleges beperkt is, is er veel ruimte om je studie zelf in te kleuren. Dit maakt een combinatie met werk zeer aantrekkelijk.

Kenmerkend voor de opleiding is dat je een expert wordt in taalkunde-, letterkunde en taalbeheersingsonderdelen en je leert hoe je die in de klas effectief kunt inzetten.

De flexibele deeltijdopleiding Leraar Nederlands wordt elk jaar aangeboden en je kunt heel makkelijk je eigen route volgen.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Onze opleiding is geschikt voor iedereen die via een versnelde weg een tweedegraads lesbevoegdheid wil behalen.

Wil je weten of je toelaatbaar bent voor de opleiding van je keuze? Bekijk dan de toelatingseisen van deze opleiding op onze site. Voldoe je niet aan één of meerdere toelatingseisen? Neem dan contact met ons op om te kijken naar andere mogelijkheden.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Meer over de opleiding

Contact met de opleiding

08850 79599
stip-sittard@fontys.nl