Leraar Technisch Beroepsonderwijs: kopopleiding (verkorte opleiding) voor hbo-wo

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Graad (titel)
Bachelor of Education
MAIL BEL: 0885078577
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Onze economie is steeds meer afhankelijk van kennis. Kennis van producten, materialen en technieken. Om kennis te onderhouden en uit te breiden, moet die vooral worden gedeeld met anderen. Dat is niet alleen een kwestie van talent, maar ook van didactische vaardigheden en die kun je aanleren. Binnen deze kopopleiding voor leraren tref je veelal echte vakspecialisten die relevante werk- en levenservaring hebben in het onderwijs en/of bedrijfsleven en hun kennis, ervaring en enthousiasme graag willen delen. Sommigen hebben namelijk meer tijd nodig om te constateren dat hun toekomst in het onderwijs ligt. Herken je jezelf in dit profiel? Volg dan deze verkorte lerarenopleiding.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding word je met name geschoold in het overdragen van kennis en vaardigheden; de didactiek van het beroepsonderwijs. De verkorte lerarenopleiding is met name bedoeld voor personen met een voltooide wetenschappelijke opleiding of een hbo-opleiding in bouwkunde, bouwtechniek, elektrotechniek, ICT, motorvoertuigentechniek of werktuigbouwkunde. Kortom: is de technische kennis bij jou voldoende aanwezig, maar ontbreekt de didactische kennis nog? Deze kopopleiding stelt je in de gelegenheid om in deeltijd in anderhalf jaar een onderwijsbevoegdheid van het overeenkomstige vakgebied te behalen.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Bij deze deeltijdlerarenopleiding gaan we ervan uit dat je beschikt over een relevante en afgesloten vakbacheloropleiding. Daarnaast beschik je over communicatieve vaardigheden en heb je interesse om jonge mensen een nieuw vak te leren. Je moet op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen je vakgebied en daarnaast krijg je inzicht in allerlei onderwijskundige kennisgebieden. Ook op dit vlak zal je de nodige literatuur moeten bestuderen en daarbij is een onderzoekende houding een pré.

Contact opnemen

Open avond - 06 juni

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Studenten over deze opleiding

Wat studenten zeggen
Dit moet je lezen!

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Opleiding tot leraar vo 2e graad in Technisch Beroepsonderwijs